5 februari 2019

ZZP’er Bouke: “De ene dag zit ik op de heftruck, de andere dag sta ik op de operatiekamer.”

Bouke van Rossum werkt momenteel als operatieassistent. Dit doet hij al 15 jaar lang. De eerste 7 jaar van zijn carrière heeft hij in Breda gewerkt. Daar heeft hij zich vooral bezig gehouden met orthopedie en traumatologie. Maar toen kwam het besef: “Wil ik dit wel heel m’n leven lang full-time blijven doen?”. Hierna heeft hij nog 2 jaar cardiochirurgie gedaan omdat hij dacht dat dit hem meer uitdaging zou geven. Maar de O.K-muren, zoals hij dat zelf noemt, werden toch te klein voor hem, dus besloot hij van de O.K. af te gaan en de commerciële kant op de gaan.

Een baan in de commerciële sector

Na de O.K heeft Bouke gekozen voor een commerciële functie als productspecialist bij Smith & Nephew. Smith & Nephew ontwikkelt o.a. technologisch en geavanceerde medische hulpmiddelen zoals heup- en knieprotheses. Van die functie werd zijn wereld een stuk groter, hij kon zijn eigen agenda bepalen en zag heel veel verschillende ziekenhuizen van binnen.

Werken in een familiebedrijf

In de tijd dat Bouke operatieassistent is geweest en bij Smith & Nephew heeft gewerkt, heeft zijn schoonvader een bedrijf opgezet. Dit bedrijf verkoopt o.a. zand, grind en grond onder de naam Zandcompleet Dit bedrijf liep zo goed dat Bouke’s vrouw in het familiebedrijf is gaan werken en uiteindelijk Bouke zelf ook.

In de zomermaanden is er volop behoefte aan zand en grind, omdat mensen dan in de tuin werken, vertelt Bouke. Dus dat betekent dat in de wintermaanden de werkzaamheden wat minder worden.

Alleen operatieassistent in de wintermaanden

Ik kan wel 5 dagen in de week rustig aan doen, maar ik kan ook denken, ik neem er gewoon een baan bij. De O.K. vind ik nog steeds interessant, en ik miste ook het technisch aspect van het operatie-vak. De ene dag zit ik op de heftruck en de andere dag sta ik daarom als zzp’er in een operatiekamer.

Omdat ik zzp’er ben, heb ik zelf de flexibiliteit in handen en kan ik wanneer het bij ons rustig is gewoon als operatieassistent aan de slag.

Ik bepaal wanneer ik wil werken en ook wanneer ik weer wil stoppen. 4 maanden per jaar kan ik als operatieassistent aan de slag en die andere ga ik gewoon volledig aan het werk bij Zandcompleet.

Hoe is het contact met Interchange?

Eigenlijk heel laagdrempelig. We hebben wekelijks contact om de urenregistratie te sturen. Dat gaat heel eenvoudig. Een urenbriefje invullen dat via WhatsApp doorsturen. Dus dat is voor mij een hele lage administratiedruk. En daardoor heb je toch elke week contact met iemand van Interchange. “Hoe is het gegaan, wat kon er beter”. Dus dat contact bevalt me wel!

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Zes mini-maaltijden per dag in het Radboudumc tegen ondervoeding


Het Deventer Ziekenhuis uitgeroepen tot 1 van de 5 beste werkgevers in de categorie zorg.

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book