13 augustus 2018 1 minuut

Zes mini-maaltijden per dag in het Radboudumc tegen ondervoeding

Ondervoeding is een groot probleem binnen de muren van Nederlandse ziekenhuizen. Het Nijmeegse ziekenhuis Radboudumc bedacht hier een oplossing voor in de vorm van een verfrissend maaltijdconcept, namelijk FoodforCare. Dit houdt in dat patiënten per dag zes kleine maaltijden voorgeschoteld krijgen.

 

Aangepaste gerechten

De patiënt kan ter plekke kiezen uit drie gerechten en de maaltijden worden opgediend in kleine aardewerken borden, schaaltjes en potjes. Omdat iedere patiënt weer anders is en een andere behoefte heeft, is de smaak, geur en voedingswaarde aangepast per patiënt. Zo worden er bijvoorbeeld voor mensen die chemotherapie krijgen – en daardoor snel misselijk zijn – geur- en smaakarme gerechten met een hoog eiwitgehalte bereid. Ook wordt rekening gehouden met verschillende leeftijdsgroepen, voeding bij diabetes, geloofsovertuigingen, vegetariërs/veganisten en voedselallergieën.

 

Thuiszorg

FoodforCare is een initiatief van het Radboudumc, jonge kankerpatiënten en cateraar Maison van den Boer. Er zijn plannen om de maaltijdboxen in te zetten in de thuiszorg, zodat de verpleegkundige of patiënt makkelijk meerdere maaltijden per dag op tafel kan zetten.

Meer weten? Kijk voor meer informatie op www.foodforcare.nl

 

Bron

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Van de OK naar kantoor: OA Joyce vertelt over haar carrière


Waarom lopen zorgprofessionals bijna altijd op klompen?

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book