12 februari 2019 5 minuten

Zelfde vak, beter pak: nieuwe werkkleding voor ambulancepersoneel

Na ruim 15 jaar is het tijd voor een nieuw pak voor het Nederlandse ambulancepersoneel, zo vindt Ambulancezorg Nederland (AZN). Naar verwachting gaat het ambulancepersoneel rond de zomer over op de nieuwe pakken. Gedurende de maand februari worden de nieuwe pakken getest door een aantal ambulancemedewerkers middels een draagproef. Hierbij wordt vooral gelet op de functionaliteit van de pakken, maar ook het comfort.

Exclusief voor ambulancepersoneel

De nieuwe ambulancekleding is niet alleen nodig omdat het huidige ontwerp oud is, ook zijn er een aantal andere sectoren die werken in een soortgelijk pak.

“Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent” vertelt Han Noten, voorzitter AZN. “De afgelopen periode heeft de ambulancesector hard gewerkt aan een nieuwe, moderne en herkenbare kledinglijn. De nieuwe kleding is nu bovendien beschermd en daarmee exclusief voorbehouden aan de Nederlandse ambulancezorg”.

Draagproef kleding

Het nieuwe ontwerp is vooralsnog goed ontvangen. Echter is de functionaliteit en comfort belangrijker dan hoe het eruitziet. Daarom worden deze maand de pakken getest door twee ambulanceverpleegkundigen uit elke regio. Het kan dus zijn dat je hulpverleners tegenkomt die er anders uitzien dan je gewend bent. De mensen in de nieuwe kleding zijn de vertrouwde ambulancehulpverleners met dezelfde bevoegdheden, kennis en kunde als hun collega’s in de huidige groen/gele ambulancepakken. Kortom; Zelfde vak, beter pak!

Lancering zomer 2019

Wanneer de pakken door de draagproef heen zijn gekomen, zullen ze naar verwachting komende zomer worden in fases worden uitgerold over de verschillende Regionale Ambulancevoorzieningen.

De eerste helft van de regio’s stapt rond de zomer al over op de nieuwe kleding, dit zijn: Ambulancezorg Groningen, RAV Fryslân, UCMG Ambulancezorg, GGD Flevoland, RAV Hollands Midden, RAV Zuid-Holland Zuid, RAV Limburg-Noord, RAV Limburg Zuid, Ambulance Oost, Ambulance IJsselland, VR Gelderland-Midden en RAV Gelderland Zuid. De rest van de RAV’s volgt later.

bron: AZN

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Vier keer meer meldingen van vergiftiging met handgel


Hoe kan jouw taalgebruik bijdragen aan het verlagen van het stressniveau bij patiënten vlak voor medische ingrepen?

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book