1 maart 2019 10 minuten

Week van Zorg en Welzijn 2019: iedereen heeft recht op goede zorg


Meer handen aan het bed en op de werkvloer: veel zorg- en welzijnsorganisaties kampen met een gebrek aan geschoold personeel. Als zorgprofessional komt dit probleem je ongetwijfeld bekend voor. En dat terwijl zorg en welzijn bij uitstek werkterreinen zijn waarin je veel voor anderen kunt betekenen. Om meer mensen kennis te laten maken met de grote diversiteit aan mogelijkheden en beroepen binnen de zorg- en welzijnssector, staat de week van 11 tot en met 16 maart in het teken van zorg en welzijn. De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief dat potentiële zij- en herinstromers wil motiveren voor een baan en/of opleiding in deze sector.

 

Activiteiten

 

Veel instellingen en zorg- en welzijnsorganisaties openen hun deuren en geven belangstellenden een kijkje in de “keuken” van de zorg. Er worden diverse evenementen georganiseerd over leren en werken in de zorg en welzijn. Op de website zijn alle evenementen per regio te vinden en kunnen zorginstellingen hun eigen activiteiten onder de aandacht brengen. Daarnaast vertellen zorg- en welzijnsmedewerkers over hun ervaringen en inspiratie tijdens het werk.

 

Thema: iedereen heeft recht op goede zorg

 

De landelijke media besteden uitgebreid aandacht aan deze themaweek. Dit jaar is de ambassadeur van de Week voor Zorg en Welzijn presentatrice Angela Groothuizen. “Iedereen heeft recht op goede zorg”, zegt Angela. “Maar zonder voldoende hardwerkende, onmisbare mensen op de werkvloer is dit niet vol te houden.” Zij nodigt iedereen die graag iets wil betekenen voor een ander uit om tijdens deze week eens kennis te maken met zorg en welzijn als werkterrein.  

 

Succesvolle Week van Zorg en Welzijn 2018

 

Ook in 2018 werd de Week van Zorg en Welzijn georganiseerd. De week werd destijds spectaculair geopend door Maarten van der Weijden. Hij zwom in één etmaal in 14 verschillende zorgregio’s, omdat zorg- en welzijnswerk 24 uur per dag om bevlogen en kundige mensen vraagt. Als ex-kankerpatiënt werkte hij graag mee aan deze week, omdat hij tijdens zijn ziekte heeft ondervonden hoe goede zorg het verschil maakt en te allen tijde doorgaat. Koning Willem-Alexander zette de week in het zonnetje door een bezoek te brengen aan zorglocatie Middin in Den Haag.

 

Het is te hopen dat de Week van Zorg en Welzijn er ook dit jaar weer in slaagt om jonge mensen, zij-instromers en herintreders te enthousiasmeren voor dit mooie, veeleisende en zinvolle werk.

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Interchange biedt verpleegkundigen een baan op Schiphol aan


Marion op missie: operatieassistenten opleiden in Oeganda

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book