26 augustus 2019 5 minuten

Waarom je als zorgprofessional in Zwitserland aan de slag wilt

Het land waar je fantastisch kunt skiën en snowboarden, waar het zorgniveau letterlijk en figuurlijk hoog ligt, waar je veel verdient en waar je snel veel ervaring op kunt doen. Is dit iets voor jou? Lees dan snel verder.

 

De gezondheidszorg in Zwitserland

 

Er wonen in Zwitserland een kleine 7 miljoen mensen (in Nederland 17 miljoen) en er zijn ongeveer 300 ziekenhuizen (in Nederland slechts 100). In Zwitserland zijn er dus méér ziekenhuizen dan voor de eigen bevolking nodig is.

 

Ongeveer 60% van het aantal ziekenhuizen bestaat uit privéklinieken met een uitstekende hotelfunctie en zeer service gerichte patiëntenzorg. Gezondheidszorg is dus een exportartikel geworden: men komt vanuit de hele wereld naar Zwitserland om zich te laten behandelen.

 

Waarom werken in Zwitserland?

 

Nederlanders staan bij de Zwitsers hoog aangeschreven. Het niveau van de Nederlandse opleidingen is hoog. Nederlanders beschikken over het algemeen over een goede mentaliteit en worden beschouwd als flexibele professionals. De Zwitserse ziekenhuizen zijn vrijwel allemaal modern ingericht en voorzien van de nieuwste apparatuur. Er wordt niet op een “Euro-dubbeltje” gekeken. 

 

Wat levert het jou op?

 

En nu het gedeelte waarom je eigenlijk deze pagina hebt aangeklikt ;-): Wat schuift het?

Het startsalaris voor ziekenhuispersoneel ligt gemiddeld tussen de 5300 en 6000 Zwitserse Franken (bruto). Maar het is uiteraard afhankelijk van je beroep, je ervaring en verschilt per kanton (regio). In vergelijking met de Nederlandse salarissen liggen de lonen aanzienlijk hoger. Daar staat wel tegenover dat het leven in Zwitserland duurder is. De inkomstenbelasting en sociale lasten liggen weer lager, namelijk gemiddeld rond de 25%, waardoor je netto toch meer overhoudt. 

Benieuwd naar wat jouw startsalaris zou zijn? Neem gerust contact op voor een indicatie!

 

Naast een aangenaam salaris werk je natuurlijk ook in een land met veel natuurlijk schoon. Binnen een uur sta je vaak al op de skipiste en je kunt er de mooiste wandelingen maken. 

 

⛷️❄️🏔️

 

Geïnteresseerd in werken in Zwitserland?

 

Op onze pagina over ‘werken in Zwitserland’ leggen we de procedure in grote lijnen uit en hebben we een aantal veelgestelde vragen al voor je beantwoord. Neem gauw een kijkje op deze pagina

 

Misschien werk jij binnenkort wel in Zwitserland, het kan snel gaan! 

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Onderzoek wijst uit: depressie kan erfelijk zijn


Voor 1 maand in Zürich 🇨🇭 werken? Dat is sinds vandaag mogelijk bij Interchange

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book