1 december 2017

Waarom is het speciaal voor ouders interessant om op uitzendbasis te werken?

Ouders willen graag bij hun kinderen zijn maar tegelijkertijd ook werken en geld verdienen. Maar hoe doe je dat precies? Maik Koster neemt je mee aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk:

 

Vrijdag had ik nog een gesprek met een moeder die had een hele specifieke vraag. “Ik heb drie kinderen, ik heb veel te doen, een man die veel werkt, maar ik wil toch af en toe zelf ook werken. Ik wil niet alleen maar thuis zitten en moeder zijn. Maar het is ook niet praktisch om in vaste dienst te gaan bij een ziekenhuis, want dan word ik gedwongen om bepaalde diensten te draaien en minimaal een vast aantal uur te werken. Dat kan ik niet waar maken, want ik heb 3 kinderen waar ik voor moet zorgen.

 

Dus ze vroeg:

“Kan je voor mij naar een variant zoeken waar ik toch kan werken en tegelijkertijd er voor m’n gezin kan zijn. Hoe kan ik dat het beste samen laten gaan?”

 

Dan kom je terecht bij uitzenden

Dan kom je eigenlijk terecht bij uitzenden. Dan is de moeder in de regie over op welk moment zij werkt. Zij bepaald. Ze geeft aan ons de dagen en uren door waarop ze kan werken voor een periode van een maand bijvoorbeeld. Dan gaat Danny, onze ‘chef uitzenden’ op zoek naar ziekenhuizen die haar in willen huren. En daarna overleggen ze dat met elkaar.

 

Danny chef uitzend

Danny laat dan zien welke ziekenhuizen hij heeft gevonden en samen maken ze een beslissing. En als alles geregeld is krijgt de ouder een paar dagen van te voren een mailtje waar alle informatie in staat. Waar moet je parkeren? Bij wie moet je jezelf melden? En meer van dat soort zaken.

 

Elke week je loon

De week erop, op vrijdag krijgt ze dan direct haar loon. En dat loon, dat is een ‘uitzendloon’. Dus daar zitten gelijk je vakantiedagen en alles bij inbegrepen. Je bouwt dus geen potje op maar krijgt elke week direct alles uitbetaald waar je voor werkt.

 

Een 0-uren contract

Om dat allemaal te regelen ga je een 0-uren contract aan. Dat 0-urencontract is een contract waarin er geen verplichtingen zijn ten aanzien van hoeveel uren iemand werkt. Dus als zij zegt, ik heb het 4 dagen geprobeerd, maar het bevalt me toch niet want het is toch te druk thuis, niks aan de hand. Dan kan ze er gewoon gelijk mee stoppen. Er zit dus geen inspanningsverplichtingen aan vast. Dus zo houdt een moeder de regie over haar eigen leven en kan zij goed voor de kinderen zorgen, voor het huishouden, maar daarnaast kan zij ook werken wanneer zij wilt.

 

Je houdt de regie in eigen handen

Zo houdt ze de regie in eigen handen. En wij passen ons aan op basis van haar beschikbaarheid. Dit specifieke voorbeeld is natuurlijk gebaseerd op een moeder, maar het kan natuurlijk ook leuk zijn voor mensen die bijvoorbeeld een vaste baan hebben en daarnaast lekker een dagje ergens anders willen werken. Uitzenden kan dus in veel situaties geschikt zijn.

 

Heb jij ook een specifieke vraag? Stel hem gerust aan me. Bellen kan, mailen mag, en appen vind ik ook prima. Let me know!

Groetjes,

Maik Koster

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Dit is het grootste ziekenhuis ter wereld met 10.000 bedden!


Zes mini-maaltijden per dag in het Radboudumc tegen ondervoeding

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book