10 maart 2018

Virtual reality niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg

Wie dacht dat virtual reality alleen maar werd gebruikt in de game industrie heeft het mis. Van productontwerp tot onroerend goed, veel industrieën hebben VR en gerelateerde technologieën overgenomen, en nergens zijn de voordelen groter dan in de gezondheidszorg.

 

“We zien steeds meer dat deze 3d-techniek wordt opgenomen, sneller dan ooit te voren” zegt Dr. Ajid Sachdeva. “Virtual reality heeft nu echt een kantelpunt bereikt in de gezondheidszorg”

 

Het gebruik van VR- en 3D-visualisatietechnologie in de geneeskunde is niet geheel nieuw. Medische onderzoekers hebben in de jaren negentig al eerder onderzoek gedaan naar het maken van 3d modellen van interne organen van patiënten. Maar door de vooruitgang in de rekenkracht, zijn gesimuleerde afbeeldingen nu veel realistischer en veel sneller te maken.

 

Röntgenfoto’s, CT-scans en MRI-scans kunnen nu in minder dan een minuut worden omgezet in 3D-modellen met een hoge resolutie die artsen met een speciale ontwikkelde bril kunnen analyseren. Ingewikkelde operaties zoals bijvoorbeeld de scheiding van een Siamese tweeling is door deze technologie veel beter uit te voeren omdat deze operaties met nog meer zorgvuldigheid gepland kunnen worden.

 

“Je kijkt door de 3D-bril en je kunt in principe door de structuur lopen, waarbij je delen van elkaar af pelt, zodat je precies kunt kijken naar wat je wilt,” zei Dr. Anthony Azakie, een van de chirurgen die met behulp van virtual reality een Siamese tweeling van elkaar scheidde.

 

Bron

 

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Solliciteren in de zorg: 10 x tips


Eerst detacheren en daarna ZZP’er worden. Cees vertelt.

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book