11 februari 2019 5 minuten

Verpleegkundigen van SEH en ambulance wisselen van werkplek

In Rotterdam gaat het Erasmus MC en AmbulanceZorg-Rotterdam-Rijnmond (AZRR) een samenwerking aan waarbij ze personeel uitwisselen. Het gaat hierbij om de verpleegkundigen van de spoedeisende hulp en van de ambulancedienst.

Uniek uitwisselingsproject

Een opvallende samenwerking, want beide organisaties concurreren normaal juist met elkaar wanneer het gaat om het aantrekken van hoog opgeleid verpleegkundig personeel.

Binnen dit uitwisselingsproject switchen de verpleegkundigen om de drie maanden van werkgever en functie. Daarnaast volgen sommige SEH-verpleegkundigen de opleiding tot ambulanceverpleegkundige, waarna ze 8 maanden de ambulance op gaan.

Personeelstekort

De samenwerking is een reactie op het personeelstekort bij beide organisaties. De afwisseling tussen de functies moet deze banen aantrekkelijker maken voor huidige en nieuwe werknemers. “Met deze samenwerking hopen we verpleegkundigen die nog voor de ene of de andere werkgever zouden kiezen, aan ons te binden”, zegt Hans van Schendel, initiatiefnemer namens Erasmus MC. “Zo krijgen zij de aantrekkelijkheid van de verschillende functies, zonder de nadelen van het hebben van meerdere werkgevers.”

Ook denken de organisaties dat verpleegkundigen door de afwisseling hun werk leuker gaan vinden.

bron: RTV Rijnmond

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Bekendmaking winnaars van de stedentrips t.w.v. €250,- / €500,-


Eerst zelf solliciteren en daarna via Interchange. Judith deed het, en vertelt hoe het was.

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book