1 november 2019 5 minuten

Van de OK naar kantoor: OA Joyce vertelt over haar carrière

 

Even voorstellen! Dit is onze nieuwe recruiter Joyce (30). Al sinds april 2018 is zij in dienst bij Interchange en heeft ze als operatieassistent in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Per juli 2019 heeft ze de switch gemaakt van de operatiekamer naar ons Interchange kantoor.

In haar nieuwe functie als recruiter ondersteunt ze zorgprofessionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. En haar persoonlijke ervaring komt hierbij goed van pas: “Ik heb zelf ook in hun schoenen gestaan”, vertelt Joyce, “dus ik weet dat een eventuele overstap spannend kan zijn en dat het belangrijk is om er de tijd voor te nemen.”

Maar hoe is ze zelf eigenlijk met Interchange in aanraking gekomen? Joyce vertelt haar verhaal.

 

Eerst zelf gaan detacheren via Interchange

 

Na het behalen van haar diploma verpleegkunde is Joyce in 2009 begonnen met haar opleiding tot operatieassistent. Ze vertelt: “Ik heb toen eigenlijk al die jaren met veel plezier in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp gewerkt. Daar ben ik zelfs nog 4 jaar trauma oudste geweest. Maar na zoveel jaar kwam toch de kriebel dat ik wat anders wilde. Ik was toe aan nieuwe uitdagingen.”

Via een collega hoorde ze over Interchange en werd door haar geadviseerd om eens met Marco (van Interchange) in gesprek te gaan. “Ik ben toen met Marco koffie gaan drinken en we hadden een fijn vrijblijvend gesprek. Toch was dat nog niet het juiste moment voor mij om van baan te wisselen. Ik was ervan overtuigd dat ik vast weer de uitdaging in mijn toenmalige baan zou vinden.”

 

“Zo’n beslissing neem je gewoon niet over één nacht ijs.”

 

“Maar na 8 maanden vond ik die uitdaging nog steeds niet. Dus ben ik nogmaals met Marco om tafel gaan zitten en heb ik de stap wel gezet. Ik had zelf die 8 maanden echt nodig om de knoop door te hakken. Zo’n beslissing neem je gewoon niet over één nacht ijs.”

 

Van perifeer naar een academisch ziekenhuis

 

Ze viel gelijk met haar neus in de boter. Voor haar eerste klus via Interchange werkte ze 9 maanden in het AMC. Joyce vertelt: “Daar heb ik zoveel kunnen leren! Van kinderchirurgie tot grotere ingrepen zoals slokdarm-, lever- en milt operaties. Ik heb van alles voorbij zien komen. Allemaal ingrepen die ik in die jaren ervoor nooit gedaan had.”

 

“Dat vond ik juist het leuke van detacheren, dat je ook die kans krijgt om in een academisch ziekenhuis te werken.”

 

“Het was natuurlijk wel wennen, want het was een veel groter complex met 21 OK’s. Omdat het AMC een academisch ziekenhuis is, is de zorgvraag ook complexer dan in een perifeer ziekenhuis. Dat vond ik juist het leuke van detacheren, dat je ook die kans krijgt om in een academisch ziekenhuis te werken. Na deze opdracht heb ik weer een periode in een perifeer ziekenhuis gewerkt, namelijk Het Spaarne Gasthuis.”

 

“Door mijn eigen ervaringen kan ik me goed identificeren met de kandidaten”

 

Joyce als recuiter bij Interchange

Natuurlijk is ‘recruiten’ wel een hele andere tak van sport. Toch zijn er volgens Joyce drie belangrijke factoren die zorgen dat juist zij geschikt is om zorgprofessionals te ondersteunen in hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

 

“Ik ben gewend om met verschillende type mensen om te gaan.”

 

“Wanneer je in de zorg werkt, heb je op dagelijkse basis met veel verschillende mensen te maken. Op den duur leer je hoe je een bepaald persoon het best kunt benaderen, aangezien geen persoon hetzelfde is. Al is het via de telefoon, je móet binnen een paar seconden kunnen aanvoelen hoe je die persoon het best kan aanspreken.”

 

“Ik kan me goed identificeren met de kandidaten.”

 

“Ook een groot voordeel is dat ik weet hoe het er op een OK of in ziekenhuis aan toe gaat. Ik heb namelijk zelf in hun schoenen gestaan, ook wat betreft het veranderen van baan. Ik weet dat de drempel hoog is, waar je overheen moet. Ik heb die stap zelf natuurlijk ook niet in één keer gezet.

“Evenals het detacheren via Interchange zelf. Door mijn ervaring kan ik heel eerlijk vertellen wat ze kunnen verwachten.”

 

“Ik geef mensen de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen.”

 

“Detacheren of ZZP’en is niet voor iedereen weggelegd. En dat is helemaal niet erg! Is het niks voor jou, dan is het niks voor je. Dan hebben we elkaar er toch even over gesproken en ik zit in je gedachte. Verander je in de toekomst van gedachte, mag je me altijd benaderen.”

“Ik ben niet van het pushen, want mensen moeten zelf achter hun beslissing staan. Zelf heb ik er ook 8 maanden over gedaan om een beslissing te nemen waar ik nooit een moment spijt van heb gehad.”

 

 

Ben je zelf nieuwsgierig of werken via Interchange iets voor jou is? En wil je er graag met iemand over sparren die jouw situatie goed begrijpt? Neem gerust eens vrijblijvend contact op met Joyce. Ze vertelt je graag meer. 

 

Joyce Oostra
joyce@interchange-vacatures.nl
06-15397307

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Wat doet een hoofd O.K.? Maik Koster (oud hoofd O.K.) vertelt


Jong worden en blijven? ‘Loop dan een marathon!’

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book