17 februari 2019

Van de anesthesie naar de ambulance. Het verhaal van Iris.

Anesthesiemedewerker Iris wilde graag ambulanceverpleegkundige worden. Wij vroegen haar hoe ze haar droom heeft laten uitkomen.

 

Welk beroep heb je nu?

Dat is een beetje een lastig verhaal. Ik ben eigenlijk verpleegkundige en anesthesiemedewerker. En omdat ik ambities heb naar de ambulance toe, kwam Marleen van Interchange met een plek waar ik kon werken als anesthesiemedewerker, maar waar ook vraag was op de spoedeisende hulp.

Toen hebben ze gekeken naar mijn CV en zagen ze dat ik veel ervaring had in het Erasmus MC met trauma en bij hartoperaties. Vanuit daar is toen de vraag gekomen of ik op de spoedeisende hulp zou willen komen werken. En daar werk ik nu.

 

Hoe is je loopbaan gegaan?

In 2011 was ik gediplomeerd anesthesiemedewerker. Dat heb ik 7 jaar gedaan. Ik heb 4 jaar lang thorax anesthesie gedaan en ook nog 1 jaar lang als wondverpleegkundige gewerkt op de afdeling dermatologie in het Ijsselland ziekenhuis. Naast het Erasmus heb ik ook nog gewerkt in het Maasstad en het Ikazia ziekenhuis. En toen ben ik gaan kijken bij Interchange hoe dat precies zat met detacheren.

 

Waarom detacheren?

Ik wilde graag in meerdere ziekenhuizen kijken hoe de werksfeer geregeld was. Toen heb ik eerst een gesprek gehad met een ander bureau, maar dat gesprek voelde heel onpersoonlijk en niet leuk. Ze probeerde me overal ‘naar binnen te krijgen’.

En daarom heb ik gekozen voor Interchange. Het voelde heel erg menselijk en alsof er echt naar m’n wensen werd geluisterd. En met mijn wensen op zak heeft Marleen zich vol ingezet. En dat voelde heel prettig.

 

Hoe voelt het contact met Interchange?

Ik merk wel dat er echt interesse is van kantoor naar jou als medewerker toe. Je kan altijd bellen. Ook als het gewoon goed gaat om je verhaal te doen. Het is allemaal heel menselijk en laagdrempelig.

Ik begin 1 januari als ambulanceverpleegkundige dus eigenlijk ga ik weg bij Interchange. Ik wilde zelf heel graag in de regio Gouda werken en ik heb ook geprobeerd mijn opleidingstraject en vaste aanstelling via Interchange te regelen. Echter ging dit niet door omdat het ziekenhuis hier niet akkoord mee ging.

Maar ik wilde echt de ambulance op, dus dit moest ik er voor doen. En wie weet als er ooit nog een keer de mogelijkheid ontstaat, dan zou ik wel weer graag voor Interchange willen werken.

Het is wel heel lastig als je een werkgever hebt die heel prettig voelt dat je daar toch afscheid van moet nemen.

 

 


Reactie van Marleen:

Ook ik vind het erg jammer dat je bij ons uit dienst gaat Iris. Je bent een ontzettend gezellige detacheerder om voor te werken, en weet dat je altijd weer welkom bij ons bent! Heel veel succes met je nieuwe uitdaging bij de ambulance, en het lijkt me leuk om af en toe van je te horen hoe het met je is!

Groetjes – Marleen

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


‘Horrorverpleegkundige’ geeft toe dat hij 100 moorden heeft gepleegd


Waarom is het speciaal voor ouders interessant om op uitzendbasis te werken?

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book