12 september 2018 2 minuten

UMC Utrecht start mogelijk dit jaar met experimentele behandeling tegen ALS

Jaarlijks krijgen ongeveer vijfhonderd Nederlanders de diagnose ALS. Een hele heftige ziekte, want de levensverwachting na een diagnose is gemiddeld drie tot vijf jaar. Tot nu toe konden alleen de symptomen van ALS worden bestreden om het leven nog zo aangenaam mogelijk te maken, maar het UMC Utrecht start – hopelijk – dit jaar voor een specifieke groep patiënten een experimentele behandeling die gericht is op het stoppen van de ziekte.

 

Genafwijking

Ongeveer zeven procent van de patiënten met ALS heeft de genafwijking C9orf72. De mensen met die genafwijking zullen de behandeling in de vorm van een ruggenprik ondergaan. De hoop is dat het nieuwe medicijn het ziekteproces tegengaat en bij sommigen zelfs verbetering in spierkracht oplevert. De experimentele behandeling van het ALS Centrum en het UMC Utrecht wacht nog op groen licht van het landelijk orgaan dat medisch onderzoek toetst. Wordt er toestemming gegeven, dan worden de eerste ALS-patiënten geselecteerd voor de studie.

 

 

Bron: NU.nl

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Werken in het nieuwe ziekenhuis op Curaçao


Dit zijn de architectonisch meest indrukwekkende ziekenhuizen ter wereld

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book