7 augustus 2018 1 minuut

Trek een maaltijd uit de muur in het OLVG in Amsterdam

Vanaf vorige week trek je in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam eten uit de muur. En nee, geen vette kroket of frikandel, maar gezonde sappen, salades en kant-en-klaarmaaltijden. Deze proef is een initiatief van OLVG in samenwerking met Albert Heijn en duurt tot eind augustus.

Gezond

In het ziekenhuis kunnen personeel, patiënten en bezoekers vierentwintig uur per dag een gezonde maaltijd uit de gekoelde muur trekken. De gebruikte ingrediënten zijn zo vers en gezond mogelijk. Zo zijn er verse sapjes, flessen gefilterd kraanwater van het Amsterdamse bedrijf Join the Pipe, salades en avondmaaltijden, die naast de muur kunnen worden opgewarmd in een magnetron. Afrekenen gaat via pin of contactloos.

Test

Het OLVG is het eerste ziekenhuis waar de muur wordt uitgetest. ‘De maaltijdmuur is een extra service voor patiënten en bezoekers’, aldus Eric Holm, facilitair manager van OLVG. ‘In de nachtelijke uren zijn onze restaurants gesloten. We zien dat bezoekers dan vaak toch trek hebben in eten of drinken. De maaltijdmuur biedt hiervoor een mooie oplossing. Ook voor onze medewerkers kan deze service op bepaalde momenten van de dag een uitkomst zijn. Patiënten krijgen uiteraard gewoon de service aan bed die ze al gewend zijn.’

Afhankelijk van de resultaten, wordt gekeken of de maaltijdmuur een vervolg krijgt in het OLVG.

 

Bron afbeelding

Bron

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Het Deventer Ziekenhuis uitgeroepen tot 1 van de 5 beste werkgevers in de categorie zorg.


ZZP’er Bouke: “De ene dag zit ik op de heftruck, de andere dag sta ik op de operatiekamer.”

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book