20 september 2018 1 minuut

Steeds meer sportverenigingen verbannen sigaret

Dat roken slecht voor je is, wisten we allang. Toch rookt meer dan een kwart van de Nederlandse bevolking geregeld sigaretten. Gelukkig komt hier langzaamaan verandering in: vorige week meldde NU.nl namelijk dat het aantal rookvrije sportverenigingen aanzienlijk is toegenomen. Vanaf 1 september zijn er in Nederland meer dan 550 sportclubs rookvrij, of zijn hard op weg dat te worden, onderzocht de Hartstichting. De Hartstichting inventariseert regelmatig hoe het ervoor staat met de sportclubs en die meldde dat vorig jaar maar 150 clubs rookvrij waren. Een flinke stijging dus.

 

Minder normaal

De toename is mede te danken aan de steun van de vijf grote buitensportbonden (KNVB, KNKV, KNHB, Atletiekunie en KNLTB) en inzet door gemeenten, zegt de Hartstichting. Directeur Floris Italianer merkt dat roken steeds minder ‘normaal’ wordt. Zeker in de buurt van kinderen wordt er minder gerookt. “We zien dat ook gemeenten steeds meer hun verantwoordelijkheid nemen en in gesprek gaan over het rookvrij maken van hun lokale voorzieningen, zoals de sportterreinen,” zegt hij.

 

 

Bron: NU.nl

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Kinderverpleegkundige Judith: Ik had inmiddels vijftien jaar in de file gestaan. Daar had ik geen behoefte meer aan


Sterfgevallen in de operatiekamer verlagen door het gebruik van communicatietechnieken uit de luchtvaart

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book