8 september 2019

Oplichter verblijft jarenlang gratis in Nederlandse ziekenhuizen

Bizar verhaal – Begin augustus is er een vijftigjarige man opgepakt nadat hij werd ontslagen uit het ziekenhuis in Winterswijk (Gelderland). Hij zou medische klachten hebben verzonnen, waarna hij werd opgenomen in het SKB ziekenhuis. Door deze opname kon hij daar gratis slapen en eten.

 

‘Na het ontbijt ging hij er weer vandoor’

 

Naar verluidt heeft deze man, die de Duitse nationaliteit heeft, afgelopen tijd zich al bij meerdere Nederlandse ziekenhuizen gemeld. Politieagent Willem Saris vertelt op zijn sociale media: “Deze man maakte er een gewoonte van om bij een ziekenhuis naar binnen te kopen met medische klachten, zodat hij daar kon slapen. Na het ontbijt de volgende morgen ging hij er weer vandoor.”

 

Inmiddels stond deze man landelijk bekend als oplichter en werd hij door de medewerkers van het ziekenhuis in Winterswijk herkend. Vanwege medisch beroepsgeheim kan een woordvoerster van het ziekenhuis niet zeggen wat precies tot de herkenning heeft geleid. “Over mensen die bij ons opgenomen zijn geweest mogen wij niets zeggen”, zegt zij tegenover onze collega’s van de regionale krant Tubantia.

 

Simulerende patiënt

 

Agent Saris spreekt van een ‘simulerende patiënt’. “Daaruit kun je wel opmaken hoe de medewerkers zijn verhaal hebben doorzien”, zegt hij. “De ziekenhuisopname was gratis kost en inwoning voor de man, die de kosten hiervoor op de samenleving afschuift.”

 

Volgens Saris is de man al jaren actief op deze wijze, maar kon hij steeds uit handen van de politie blijven. “Door prima oplettendheid van de Winterswijkse ziekenhuismedewerkers hebben we hem nu toch kunnen aanhouden”, zegt Saris. Nadat hij was ontslagen uit het ziekenhuis wachtten agenten de man buiten op en konden ze hem in de boeien slaan.”

 

De man is in de cel gezet en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, in afwachting van een beslissing over strafrechtelijke vervolging. Omdat hij de Duitse nationaliteit heeft, wordt hij daarna overgedragen aan de Nederlandse vreemdelingenpolitie. Mogelijk krijgt hij daarna het bevel om het Nederlandse grondgebied te verlaten.

 

Bron: De Gelderlander

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Marleen Janssen: Hoe zag mijn eerste werkdag eruit?


De nieuwe inrichting van het Amphia Ziekenhuis wordt ‘stressvrij’ 

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book