15 november 2019

Nike ontwerpt schoenen speciaal voor zorgprofessionals

 

Zeg die medische klompen maar gedag! Nike komt met speciale schoenen die specifiek ontworpen zijn voor zorgprofessionals: Nike Air Zoom Pulse. Comfortabel en orthopedisch verantwoord. Zou jij kiezen voor dit sportieve model?

Door en voor zorgprofessionals

 

Het testen van dit nieuwe schoeisel werd uitgevoerd door de dokters en verpleegkundigen van het OHSU Doernbecher Children’s Hospital in Portland, Oregon. Zij waren volgens Nike de uitgelezen testgroep om te bepalen aan welke eisen een dergelijke schoen moet voldoen.
Resultaat? Een schoen die duurzaam, comfortabel en veelzijdig is, met een goede zool voor extra grip en zelfs is beschermd tegen morsen.

 

Het ontwerp van Nike Air Zoom Pulse

 

In een verklaring zegt Nike: “Tijdens de testfase werden de designers geconfronteerd met de ontberingen van de dagelijkse inspanningen van deze zorgprofessionals.”

“Verpleegkundigen lopen tijdens een dienst van 12 uur gemiddeld zo’n 8 km en zitten minder dan een uur. Het werk is fysiek en mentaal veeleisend. Het ontwerp voor de Air Zoom Pulse gaat die uitdagingen aan met eenvoud. De schoen is gemakkelijk aan en uit te trekken en even eenvoudig schoon te maken. De pasvorm en demping van de zool werken samen om de voet in alle ‘ziekenhuisomstandigheden’ te ondersteunen.”

“Hoe maak je een schoen die comfortabel genoeg is om lange periodes op te staan ​​én flexibel genoeg is om de gehaaste bewegingen te ondersteunen die nodig zijn in noodsituaties? Het antwoord zit hem in de rubberen buitenzool van de Pulse, een flexibele drop-in tussenzool met Zoom Air-hiel. ”

 

Een aantal opmerkelijke kenmerken zijn een veterloos bovenwerk, een elastische band om de hiel veilig op z’n plek te houden en een gemakkelijke slip mogelijk te maken, en een duurzame rubberen zool met een tractiepatroon, die is ontworpen om grip te houden op natte ondergronden.

 

Binnenkort verkrijgbaar!

 

Ben je zelf geïnteresseerd in deze vlotte medisch verantwoorde schoenen? Op 7 december 2019 worden in totaal zes verschillende ontwerpen van de Nike Air Zoom Pulse uitgebracht op Nike.com, waarbij alle winst naar het OHSU Doernbecher Children’s Hospital en het Doernbecher Freestyle-programma gaat.

 

Dus je steunt ook gelijk een goed doel ;-). Welk model kies jij?

 

Bron: Nike
Fotocredits: Nike

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Wat zijn de verschillen tussen werken in een algemeen en academisch ziekenhuis?


Onderzoek wijst uit: depressie kan erfelijk zijn

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book