21 juli 2019 5 min

Anesthesiemedewerker Loes: “Ik wilde gewoon meer tijd met m’n kinderen spenderen”

Hoe ben je precies in aanraking gekomen met Interchange?

“Interchange was mij al bekend vanuit het ziekenhuis waar ik werkte. Wij hadden daar wat mensen van Interchange lopen. Ik ben vervolgens een keer met leerlingen mee geweest naar de NVAM studentendag en daar was Interchange ook aanwezig met een stand.”

 

“Zelf was ik al gediplomeerd en ik had zoiets van laat ik eens gaan praten. Zo raakte ik in gesprek met Maik en hij vertelde mij dat Interchange ook dingen voor mij te bieden had.”

 

“Op dat moment viel dat nog een beetje rauw op m’n dak, maar Maik vroeg of hij me daar nog een keertje over mocht terugbellen. Ik heb toen ja gezegd en daarna heb ik een oriënterend gesprek met Interchange gehad.”

 

“Dat oriënterend gesprek beviel zo erg dat ik vervolgens de deur uitliep met de woorden van Maik: ‘Vanavond krijg je een contract toegestuurd. Lees hem goed door.’ Kort daarna heb ik mijn baan opgezegd.”

 

Waarom heb je besloten om niet meer door te gaan met je oude baan?

“Ik vroeg aan Maik: ‘Ik heb het goed, ik heb een vaste baan, ik ben kostwinner en moeder van twee kinderen. Dus in die zin .. waarom zou ik iets goeds laten varen?’ Hij vertelde me dat ook hij zekerheid kon bieden, maar hij vroeg ook direct: ‘Waarom wilde je dan het gesprek aan gaan?’ Ik zei:

 

“Ik heb momenteel een reistijd van meer dan 3 uur per dag en dat vind ik best wel lang. Dat was 5 jaar geleden natuurlijk mijn eigen keuze, maar ik heb er een zoon bij en mijn werkdagen zijn van 8 uur naar 9 uur gegaan. Daardoor zag ik mijn kinderen nog minder.”

 

“Dus eigenlijk werd de opstapeling van alles best wel nadelig voor me. Maik vertelde dat hij mijn werk ook een stuk dichterbij kon bieden en dat hij daarbij ook het vervoer kon bieden om er te komen. Dus het werden voor mij steeds meer pluspunten. Ik heb nu ook gewoon een vast contract gekregen en dat vond ik ook heel fijn. Ik behield wel gewoon m’n zekerheid.”

 

Want waar woon je en waar werkte je?

“Ik werkte in Amsterdam en ik woon nog steeds in Grootebroek (Enkhuizen). Ik ging elke dag met de trein en met de metro en we weten allemaal hoe goed het openbaar vervoer geregeld is.”

 

“De verbinding tussen Enkhuizen en Amsterdam is het slechtste jongetje van de klas en dan kan je wel begrijpen dat die rit me een beetje tegen begon te staan op den duur. En ik vond het ook gewoon fijn dat je in verschillende ziekenhuizen kon kijken.”

 

Hoe is het contact met Interchange?

“Het meeste contact heb ik met Maik. Maar als Maik er niet is neemt iemand anders het wel even voor hem waar. Ik kom zelf niet vaak in Rotterdam en we hadden laatst een afspraak staan precies op een stormachtige dag. Ik was dus vertraagd en Maik was al naar een andere afspraak.”

 

“Toen ik bij Interchange aankwam, werd ik hartelijk ontvangen en ze zeiden: ‘Kom binnen we weten van je verhaal’. Iedereen kent je situatie en dat vind ik gewoon heel fijn. Je bent geen nummer en dat voelt goed.”

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Smartphone wordt microscoop voor malaria


Hoe jouw telefoon je na je werk kan helpen om te ontspannen

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book