2 mei 2019 3 minuten

Influencers die je als zorgprofessional zeker moet volgen

Als zorgprofessional ben je vaak bezig met de zorg, ook in je vrije tijd. Grote kans dat er op jouw werkplek personeelstekort is en dat je keihard werkt. Aan het einde van je dag plof je dan liever op de bank in plaats van je te verdiepen in alle laatste ontwikkelingen in de zorg. Logisch! Gelukkig zijn er andere mensen die deze taak voor jou op zich nemen.

Onderstaande influencers zoeken voor je uit hoe de vork in de steel zit en waar je moet zijn voor de nieuwste ontwikkelingen. Naast de serieuze zaken delen ze ook hun eigen mooie en grappige ervaringen die ze op hun eigen zorgafdelingen meemaken. Voor velen heel herkenbaar!

 

 

Tommy in de zorg: eerlijk en positief

 

Behoefte aan een positief zorgverhaal? Lees dan eens de blogs van Tommy Niessen. Hij is een verpleegkundige die al die negatieve aandacht in de media voor de zorg zat was. Met zijn blogs vraagt hij aandacht voor de positieve en mooie kant van de zorg. Hij deelt zijn positieve werkervaringen heel eerlijk, en vol gevoel.

 

De Zorgblog: de zorg zoals die is

 

Nannie en Femke willen graag de mooie kant van hun vak laten zien. Ze delen via Instagram hun dagelijkse ervaringen en houden je met hun blog op de hoogte van het laatste nieuws in de zorgwereld, geven handige tips (bijvoorbeeld wat kan eten tijdens een nachtdienst) en meer. Hun doel: het imago van de zorg een positieve boost geven. Dat is hard nodig zeggen ze, want al die slechte berichtgeving in de media draagt niet bij aan het verbeteren van het imago.

 

Floor zorgt: interessante zorgkwesties & leuke artikelen

 

Wil je even lekker ontspannen, geïnspireerd worden en tegelijkertijd kennis opdoen over de zorg? Als je in je vrije tijd even lekker op de bank hangt of onderweg bent heeft, tipt Floor je over nieuwe apps, gadgets en boeken. Je leest op haar website en Instagram herkenbare verhalen van collega’s en grappige filmpjes. Daarnaast zoekt Floor voor je uit hoe zorgkwesties echt in elkaar zitten, geeft je tips voor interessante congressen en heeft een hele stapel vacatures voor je klaarliggen.

 

De vier gezusters: grappig, waar & heel herkenbaar

 

Een verbond van vier verpleegkundigen die werken in het AMC. Ze geven je een kijkje op de afdeling via hun Instagramaccount. Ze delen grappige en herkenbare uitspraken en plaatjes over het leven van een verpleegkundige (en het leven in het algemeen). Kortgezegd: een must-follow!

 

Bajes Broeder Rik: het leven in ‘het gevangenisziekenhuis’

 

Rik is verpleegkundige in ‘het gevangenisziekenhuis’ (JCvSZ, Justitieel Centrum voor Somatische Zorg in Scheveningen). Hij laat een heel andere tak van de verpleegkunde zien, waar het werk ook heel dankbaar en enorm afwisselend is. Het ene moment verzorgt hij een schotwond, het andere zorgt hij voor een zwangere vrouw. Via Instagram en Facebook deelt hij de mooie en zware momenten die hij meemaakt met de patiënten in ‘het gevangenisziekenhuis’.

 

Interchange Zorg Podcast

 

Natuurlijk mogen we zelf niet in dit rijtje ontbreken ;-). Geen tijd om blogjes te lezen, maar wil je tóch op de hoogte blijven van de de ontwikkelingen in de zorg? Luister dan onze Interchange Zorg Podcast. Hierin bespreken Marco, Maik en Jaap de laatste veranderingen in de zorg en hoe je als zorgprofessional hier mee om kan gaan. Dit luister je bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent naar je werk. Houd onze Facebook in de gaten, want hij komt binnenkort online op Spotify!

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Wat zijn de verschillen tussen werken in een algemeen en academisch ziekenhuis?


Melissa verhuisde voor de liefde naar België. Dan is het natuurlijk fijner als dichterbij huis werkt. Zo switchte zij via Interchange van baan.

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book