31 oktober 2018

‘Horrorverpleegkundige’ geeft toe dat hij 100 moorden heeft gepleegd

Een oud verpleegkundige heeft op de eerste dag van zijn rechtszaak toegegeven 100 patiënten te hebben vermoord. Niels Högel, (41), heeft al bijna 10 jaar in de gevangenis doorgebracht. Hij wordt beschuldigd van het opzettelijk toedienen van onnodige medicatie aan slachtoffers, zodat hij ze op het laatste moment weer kon reanimeren.

 

100 slachtoffers

Aanklagers zeggen dat er tussen 2000 en 2005 minstens 36 mensen zijn gedood in een ziekenhuis in Oldenburg waar hij werkte en nog eens 64 anderen in een kliniek in het nabijgelegen Delmenhorst.

Högel werd in 2005 betrapt toen hij een patiënt in Delmenhorst injecteerde met een niet voorgeschreven medicijn. Hij werd in 2008 tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens poging tot moord. Onder druk van families van vermeende slachtoffers volgde er een proces waarbij Högel schuldig werd bevonden aan moord. Hij kreeg de maximale straf van 15 jaar.

 

Bekentenis

Op dat moment bekende Högel aan zijn psychiater dat hij nog minstens 30 andere moorden had gepleegd in Delmenhorst. Dat zette de onderzoekers ertoe aan om verdachte sterfgevallen in Oldenburg nader te bekijken.

 

Moorden uit verveling

Högel lijkt elke keer een vergelijkbare procedure te hebben gevolgd. Eerst spoot hij een medicijn in dat een hartstilstand veroorzaakte, gevolgd door een vaak vergeefse poging tot reanimatie. Aanklagers zeggen dat hij gemotiveerd was door ijdelheid, om zijn vaardigheden te tonen in het redden van levens, en door eenvoudige “verveling”.

 

Foto: Pexels

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Gepensioneerde Peter werkt eens per week via Interchange


Flinke groei van afgestudeerde verpleegkundigen t.o.v. voorgaande jaar

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book