19 december 2017

Hoe jouw telefoon je na je werk kan helpen om te ontspannen

In een druk bestaan lopen we onszelf vaak voorbij, en dat bouwt stress op. Om van die stress af te komen zijn er talloze voor de hand liggende mogelijkheden: Een wandeling door het bos, een goede massage of alle stress eruit zweten in de sportschool.

 

Je telefoon

Je denkt waarschijnlijk niet direct aan je telefoon als je tot rust wilt komen. De meeste mensen zien hun telefoon namelijk als 1 van de grootste stressfactoren. Hij staat continu vol met appjes, mailtjes, belletjes en sommige mensen houden er ook hun todo-list op bij. Toch belanden de meeste mensen na het werk op de bank met een telefoon of tablet in hun hand.

 

Hoe verminder je stress? Daar zijn appjes voor!

Voor alles bestaat er tegenwoordig wel een app, dus ook om van je stress af te komen. Wij hebben de 3 populairste apps voor je op een rijtje gezet.

 

Headspace

Headspace is een geweldige app voor mensen die net beginnen met mediteren, met 10 gratis meditatieoefeningen van 10 minuten. De app is bedoeld om je snel te laten begrijpen hoe je jezelf tot rust kunt laten komen. Headspace heeft ook een persoonlijke voortgangspagina en een beloningssysteem om je gemotiveerd te houden.

 

    

Headspace app

Essence

Ben je op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te kunnen ontspannen, dan is Essence misschien wel iets voor jou. Essence is misschien wel de eenvoudigste adem-app die er is. De app is gebaseerd op de 4-7-8 ademhalingstechniek: adem gedurende vier seconden door je neus, houd je adem zeven seconden vast en adem dan acht seconden door je mond. Essense laat tijdens de ademhalingsoefening een bol zien die uitbreidt en weer samentrekt.

 

     

Essence app

Pause

Gebaseerd op de oude principes van Tai Chi en mindfulness, brengt deze app gerichte aandacht naar je smartphone. Door langzaam en continu met je vingertop over het scherm te bewegen, activeert deze app de rust in je lichaam, waardoor je snel weer de focus kunt krijgen en stress kunt verminderen.

 

De rustgevende audiovisuele feedback in de app is ontworpen om je te helpen je aandacht en focus te houden in het moment. De app is tijdens de ontwikkeling continu getest en gevalideerd met behulp van EEG-technologie.

 

    

Pauze app

Als je met dit koude weer er niet de deur uit wil gaan, probeer dan eens een van deze apps. Met miljoenen downloads per app, moet er vast wel iets bijzitten waar je van kan profiteren. Er is maar 1 manier om erachter te komen!

Foto bron: Apple App store

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Tips tegen werkstress: zo bewaar je de rust


Virtual Reality helpt tegen psychische klachten IC-patiënten

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book