28 februari 2019 10 minuten

Het verhaal van Marjanneke. Van vaste baan naar detacheren via Interchange

Fotobron: Pixabay – Dit is niet Marjanneke

 

Ruim 10 jaar werkte Marjanneke op dezelfde afdeling als operatieassistent in het St. Franciscus Gasthuis. Ondanks dat ze het naar haar zin had, was ze toe aan verandering. Een gedurfde stap na zo’n lange tijd! Maar hoe pak je zoiets aan? Ze riep de hulp in van Interchange. Ze vertelt je over haar ervaring.

 

Overstappen na zo’n lange tijd is best wel een dingetje, is het niet?

 

Ja dat klopt, ik heb al met al 10 jaar op dezelfde plek gezeten. Daarvoor 5 jaar in hetzelfde ziekenhuis op een andere andere afdeling. Dat is toch 15 jaar in hetzelfde ziekenhuis. Na zo’n lange periode ben je ook vergroeid met de afdeling en collega’s. Dus het is niet niks om dan over te stappen inderdaad. Maar ik voelde wel zelf dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging.

 

Hoe heb jij je zoektocht naar die nieuwe uitdaging aangepakt?

 

Ik vond het lastig om ergens te beginnen. De markt is nu natuurlijk gunstig voor operatieassistenten. Maar ik had geen duidelijk beeld van wat ik nu precies wilde: welk ziekenhuis, of waar de juiste werksfeer heerst. Toen werd ik getipt via een collega die zei, “Ga eens praten bij Interchange, want die bemiddelen ook in vaste contracten bij andere ziekenhuizen.” Met die insteek ben ik daar in gesprek gegaan. Omdat ik zelf niet zo goed wist waar ik moest gaan zoeken, konden zij mij daar wel mee helpen.

 

Hoe verliep dat eerste gesprek bij Interchange?

 

Dat was met Marleen en dat was meteen thuiskomen. Het voelde zo fijn en vertrouwd. En zij zei direct: “Waarom zou je nu direct kiezen voor wéér een vaste baan in ander ziekenhuis? Heb je wel eens nagedacht over detacheren?” Nou dat vond ik nogal wat, want dat is toch een hele andere rol. Ook omdat ik zelf eerder neig naar vastigheid, omdat ik daar bekend mee ben en daar een veilig gevoel bij had. Dus dat was een hele grote stap.

 

Maar dus toch gaan detacheren?

 

Ja, Marleen legde goed uit dat detacheren je juist de kans geeft om eens te kijken bij verschillende ziekenhuizen. Als je dan bij één denkt : “Dit past mij zó als een jas”, dan kan je altijd nog overwegen om daar in vaste dienst te gaan.

 

Na dat gesprek ben ik naar huis gegaan om er goed over na te denken. Maar eigenlijk had ik al gelijk zo’n goed gevoel bij deze club mensen en Marleen. Ik dacht: “Waarom heb ik er zolang mee gewacht? Je kan het altijd gewoon proberen, wat heb je te verliezen.”

 

 

En nu werk je in het Erasmus MC, een academisch ziekenhuis. Hoe bevalt het daar?

 

Ik heb het enorm naar mijn zin en voelde me direct welkom. Natuurlijk is de overstap best groot, omdat het in zo’n academisch ziekenhuis vaak om een complexere vorm van zorg gaat, dan in een perifeer (algemeen) ziekenhuis. Maar ik krijg daar wel de ruimte en de tijd om me dat allemaal eigen te maken.

 

Dat is ook wel wat ik zocht: een andere vorm van uitdaging, een andere omgeving, andere energie, andere mensen leren kennen. Dat maakt het wel dat het heel dynamisch is. Daar was ik wel aan toe. Ik zit er vooralsnog prima op mijn plek.

 

 

Dat smaakt vast naar meer. Hoelang blijf je daar gedetacheerd?

 

We hebben nu in ieder geval afgesproken dat ik een half jaar blijf. Maar mocht de samenwerking voor beide partijen goed bevallen, dan kan dat altijd nog langer worden. Dat geeft ook gelijk enig gevoel van vrijheid.

 

Ik heb regelmatig contact met Marleen, en die monitort goed of ik het nog naar mijn zin heb en of het allemaal nog goed gaat. Dus het is allemaal heel laagdrempelig. Mocht ik toch weer toe zijn aan iets anders, dan gaat zij direct voor mij aan de slag om wat anders te vinden. Ik ben ongelofelijk blij met haar.

 

“Ik vind het een dynamische club mensen met oprecht oog voor hun personeel.”

 

Heb je ook contact met de rest van Interchange?

 

Naast Marleen heb ik de rest van Interchange natuurlijk ontmoet tijdens mijn bezoekjes aan kantoor en bij het Summer Event wat ze georganiseerd hebben.

 

Ik vind het gewoon een hele leuke, frisse dynamische club mensen. Met echt oprecht oog voor hun personeel. Je stapt er zo makkelijk binnen, heel laagdrempelig. Ik voel me echt onderdeel van het Interchange team. Als detacheerder ben ik natuurlijk ook echt bij ze in dienst.

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Dit is het grootste drijvende ziekenhuis van de wereld


ZZP’er Bouke: “De ene dag zit ik op de heftruck, de andere dag sta ik op de operatiekamer.”

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book