2 juli 2018

Het leven van een zzp’er in de zorg: Ikram el Ousrouti vertelt

Het leven van een zzp’er in de zorg: Ikram el Ousrouti vertelt

 

Ze heeft het al acht jaar perfect naar haar zin in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, maar toch koos operatieassistent Ikram el Ousrouti (27) om naast haar vaste baan te zzp’en. Voor de afwisseling. Sinds een half jaar rijdt ze een dag per week naar verschillende ziekenhuizen en klinieken om daar eens een ‘kijkje in de keuken’ te nemen.

“Na acht jaar miste ik invloeden van buitenaf”

Ikram deed de Mbo-opleiding tot doktersassistente waarna ze omhoog is geklommen naar de opleiding tot operatieassistent in het Meander Medisch Centrum. “Dat was in 2010. Een interne opleiding waarbij je werken en leren combineert. Ik ben toen eigenlijk in het Meander gebleven, dus zit er nu al acht jaar,” vertelt ze.

 

Hoewel ze het daar prima naar haar zin heeft, vond Ikram het toch wel interessant om haar horizon te verbreden en eens in andere ziekenhuizen te kijken hoe het daar aan toe gaat. “Ik vind de vastigheid van mijn baan heel fijn, maar intussen ben ik ook nieuwsgierig naar andere ziekenhuizen, hoe ze daar werken. Ik had nog nooit een ander ziekenhuis van binnen gezien en daarnaast vind ik het ook gewoon heel erg leuk om afwisseling te hebben.”

 

Ze werkte onder andere in de Bergman Kliniek in Naarden, in het Diakonessenhuis in Utrecht en in verschillende klinieken in en rondom Amersfoort. Volgens haar is de werkwijze overal ongeveer gelijk. “In grote lijnen is het hetzelfde werk, maar je ziet toch wel verschillen. Bijvoorbeeld qua instrumentarium of het afdekken van operaties. De volgorde of de werkwijze kan net iets anders zijn en dat is heel leerzaam. Ik ben acht jaar lang hetzelfde gewend en – ook al leer ik nog steeds heel veel in het Meander – ik merkte toch dat ik invloeden miste van buitenaf.”

 

Dus ging ze aan de slag als zzp’er

“Heel toevallig sprak ik eind vorig jaar een vriendin die ik al lang niet had gesproken. Ik liet vallen dat ik wel geïnteresseerd was in zzp’en, maar het niet zag zitten om het zelf te doen. Zelf achter opdrachten aan. Ik werkte al fulltime, dus dat was eigenlijk geen doen. En een week later, terwijl ik in Marokko was voor vrijwilligerswerk, werd ik heel toevallig gebeld door één van de mannen van Interchange. Of ik interesse had om met ze te werken, dus toen ik terugkwam heb ik meteen gebeld en ben ik op gesprek geweest. Dat klikte van beide kanten en het voelde goed, dus dacht waarom niet?”

 

En hoe bevalt dat?

Volgens Ikram bevalt het zzp’en via Interchange prima. “Tot nu toe bevalt het me goed. Ik heb goed contact met ze. Ze zijn makkelijk bereikbaar, zowel via Whatsapp als via e-mail. Ik heb tot nu toe met bijna iedereen contact gehad, iedereen is bereid je te helpen en staat open voor je wensen. Erg fijn.”

 

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


11 manieren om beter met je tijd om te gaan


Marleen Janssen: Hoe zag mijn eerste werkdag eruit?

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book