12 februari 2018 4 minuten leestijd

Wat gaat Manuel met de €2500,- startpremie doen?

Rubriek ‘Startpremie’

Als jij via Interchange bij een zorginstelling in loondienst gaat, krijgen wij van die zorginstelling een zogeheten startpremie. Een groot gedeelte van die premie, namelijk € 2500,- storten wij na bemiddeling weer op jouw bankrekening. Wij interviewden de mensen die deze premie van Interchange ontvangen hebben, en vroegen door over hun achtergrond en hoe de samenwerking met Interchange is verlopen.

 

 

Welk werk doe je en waar doe je dat?

Ik ben nu operatieassistent en ik werk in het MC Slotervaart in Amsterdam.

 

Waarom ben je gaan werken bij het MC Slotervaart?

Ik mocht in het MC Slotervaart het specialisme uitvoeren dat ik altijd al graag wilde uitvoeren. In het AMC, waar ik werkte, had ik niet echt de gelegenheid om dat te doen. Ik wilde mezelf graag specialiseren, daarom doe ik nu dus neurochirurgie en orthopedie trauma, en dat bevalt prima!

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met Interchange?

Via social media ben ik in contact gekomen met Richard. Ik was eigenlijk op zoek naar een andere functie omdat ik een allergie heb en daardoor 1 jaar niet heb kunnen werken als operatieassistent in het AMC. Ik stond dus open voor een nieuwe functie en toen ben ik door Interchange benaderd of ik interesse had.

 

Je werkt nu als operatieassistent, en hoe lang doe je dat totaal al?

Met opleiding erbij geteld doe ik het werk als operatieassistent al 17 jaar. Dus dat is wel een hele tijd. Ik krijg er altijd heel veel energie van als ik zie dat het met mensen beter gaat of uiteindelijk beter komt. Dat is echt mijn drijfveer.

 

Heb je na de operatie dan nog contact met de patiënt?

Via de arts vraag ik soms wel eens hoe het met de patiënt is afgelopen. Als operatieassistent zelf heb ik geen contact meer met de patiënt. Als er bijvoorbeeld een grote operatie is geweest waar iedereen uren mee bezig is geweest dan wil je toch wel graag weten hoe het met de patiënt is verlopen.

 

Dus dat zorgzame zit helemaal bij je ingebakken?

Ja, dat kan je wel zeggen. Sinds mijn 15e doe ik niks anders dan mensen helpen. Ik ben begonnen bij de reddingsbrigade en heb ook nog een tijdje als ambulancebroeder gewerkt. Dat was in Duitsland (Oberhausen). Dat deed ik als vrijwilliger erbij. Ik kom zelf namelijk oorspronkelijk ook uit Oberhausen.

 

Hoe ben je te weten gekomen van de € 2500,- startpremie van Interchange?

Pas toen eigenlijk alles rond was heb ik te horen gekregen dat ik ook nog eens een startpremie van Interchange zou krijgen. Dat was wel mooi meegenomen maar ik wist er dus pas van toen ik op gesprek kwam.

 

Weet je al wat je met het geld gaat doen?

Jazeker, afgelopen jaar hebben we een stacaravan gekocht en ik denk dat we het daar aan gaan uitgeven, of we gaan op vakantie met het gezin. Dat weet ik nog niet helemaal zeker. Maar het wordt wel goed besteed!

 

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


‘Horrorverpleegkundige’ geeft toe dat hij 100 moorden heeft gepleegd


5 cowboyverhalen uit de koffiekamer over ZZP’en in de zorg

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book