26 april 2018

Eerst zelf solliciteren en daarna via Interchange. Judith deed het, en vertelt hoe het was.

Kan je ons kort vertellen wie je bent en wat je nu doet?

Mijn naam is Judith en ik werk momenteel als operatieassistent in het Erasmus MC.

 

“Ik heb eerst zelf gesolliciteerd voordat ik bij Interchange aanklopte”

Eigenlijk heb ik via een collega gehoord wat Interchange voor me kon betekenen. Toen dacht ik … ik ga eens praten … gewoon om te vragen wat detacheren precies inhoudt. Tijdens het gesprek met Interchange kwam ik er achter dat detacheren niet echt bij me paste. Toen wist ik wel dat Interchange ook sollicitaties voor een vaste baan kon faciliteren, maar ik wilde het eigenlijk eerst zelf proberen.

 

Hoe ging dat?

Ik heb zelf gesolliciteerd bij een ziekenhuis dicht bij mijn woonplaats in de buurt. Dat gesprek is uiteindelijk op niets uitgedraaid omdat we het beide niet eens werden over de arbeidsvoorwaarden. Dat vond ik wel jammer.

 

Hoe is dat dan via Interchange gegaan?

Interchange heeft na de mislukte onderhandelingen contact met me opgenomen en stelde me het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes voor. Ik had daar nog geen beeld bij, dus wilde ik het wel een kans geven.

Toen is Maik naar me toegekomen en hebben we samen een kop koffie gedronken en o.a. besproken wat ik belangrijk vind in m’n werk en onder welke arbeidsvoorwaarden ik graag zou willen werken. Eigenlijk hebben we samen het sollicitatiegesprek voorbereid.

 

Het onderhandelen werd me uit handen genomen.

Wat bij mij ook wel scheelde is dat het onderhandelen vrijwel uit handen genomen werd omdat ik had gezegd wat mijn eisen waren in de arbeidsvoorwaarden, waar het andere ziekenhuis niet aan kon voldoen. Dat heeft Maik voordat ik op gesprek kwam kenbaar gemaakt, zodat het ziekenhuis wist …  als we haar willen hebben dan moeten de voorwaarden hier aan voldoen.

 

Toen ik eenmaal op gesprek was geweest dacht ik .. dit vind ik wel leuk … ik zie mezelf hier wel werken! Na het gesprek heeft de manager ook direct laten weten dat hij me graag wilde hebben. Daarna hebben ze Interchange gebeld om een arbeidsvoorwaardengesprek in te plannen en toen was eigenlijk alles rond. Ideaal!

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Dé uitkomst voor dorstige patiënten: de Frodio


De nieuwe inrichting van het Amphia Ziekenhuis wordt ‘stressvrij’ 

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book