16 februari 2019 10 minuten

Eerst detacheren en daarna ZZP’er worden. Cees vertelt.

Cees de Bruijn is sinds 1 augustus bij Interchange werkzaam als detacheerder en vanaf november werkt hij met Interchange samen om zich als ZZP’er in te zetten.

Wat is je beroep?

Ik ben anesthesiemedewerker en sedatiespecialist.

En je doet allebei?

Iedere week ben ik drie dagen sedatiespecialist en ongeveer anderhalve dag anesthesiemedewerker. Iemand met twee beroepen, dat hoor je inderdaad nog niet vaak. Sedatiespecialist is een vrij nieuwe functie. Er wordt ook weinig gewerkt met sedatie specialisten die geen vaste aanstelling hebben, zoals ik. In Utrecht was het wel mogelijk. Daarom werk ik nu in het UMC.

Waarom ben je detacheerder geweest?

Ik ging verhuizen naar een nieuwe regio en detacheren was voor mij de stap om het vinden van werk zo makkelijk mogelijk te maken.

Je bent nu als zelfstandige gestart, wat brengt je dat?

Als detacheerder had ik het idee dat ik zelf veel afspraken moest maken en veel dingen moest regelen. Daarom dacht ik: “Dat kan ik net zo goed voor mezelf doen.”  De beloning is daarnaast iets beter, maar je draagt zelf ook wel een ‘risico’.

Werk je nu als ZZP’er ook in verschillende ziekenhuizen of blijf je voor een lange periode in het UMC?

Met het UMC heb ik afgesproken dat ik 4 dagen in de week beschikbaar ben. En de rest van de tijd wil ik losse dagen in andere ziekenhuizen werken. Ik ben nog niet actief op zoek geweest naar andere ziekenhuizen en heb nog niks aan m’n marketing gedaan.

In principe is die marketing ook niet echt nodig lijkt me?

Dat klopt. Je hoeft maar te laten vallen dat je een dag over hebt en je kan zo aan de slag. Je hebt als ZZP’er meer vrijheid en je kan je eigen afspraken maken. Als detacheerder wordt dat natuurlijk voor je geregeld.

En wil je in de regio Utrecht blijven werken?

Ik woon in de buurt van Breda. Dus als er een mogelijkheid zich voordoet, zou ik eigenlijk in de buurt van Breda willen werken. Het is dat ze in Utrecht heel enthousiast waren en bereid waren om mij tegemoet te komen in een aantal zaken. De arbeidsvoorwaarden zijn ook wel goed in het UMC.

Hoe is je ervaring tot nu toe geweest met Interchange

Heel goed! Overal gaat wel eens wat mis. Maar ik vind het wel fijn dat als je ze belt, dat er altijd reactie komt, dat die reactie snel komt en dat er wat mee gedaan wordt. Dat vind ik een fijn gevoel. Ze zeggen nooit “We hebben het druk en komen er op terug”. Ik heb altijd het gevoel dat er iets gebeurd als ik bel.

 

Hoe helpt Interchange jou als ZZP’er?

Ik heb bij Interchange aangegeven dat ik graag ZZP’er wil worden. Dan krijg je natuurlijk een hele lijst met dingen die je moet regelen. Je moet je inschrijven bij de kamer van koophandel. Je moet vrijgesteld worden van BTW en een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Ik heb destijds een miscommunicatie met de belastingdienst gehad en Interchange heeft me wel goed geadviseerd hoe je dat nou precies moest aanpakken en hoe ik moest handelen. Dat soort dingen. Interchange weet wat de regels zijn en wat je in orde moet maken.

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


8 redenen waarom je via Interchange je baan regelt


Het verhaal achter de Dag van de Verpleging

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book