16 januari 2018

Eerst detacheerwerk, daarna rondreizen en dan pas een vaste baan. Het verhaal van Peter.

Hoe ken je Interchange?

Ik deed m’n opleiding in het Erasmus MC. En in het Erasmus had ik collega’s die Marco kende. Via die collega’s ben ik eigenlijk in contact gekomen met Marco, en zo met Interchange.

 

Bij het Erasmus waren er zes mensen tegelijkertijd klaar en er kon er maar één blijven. Hierdoor had ik het idee dat ik weinig kans had, dus ik besloot verder te kijken. Toen heb ik in Nederland nog gesolliciteerd. Dat was wel in een tijd dat er weinig werk was. Bij het Maasstad Ziekenhuis werd ik uitgenodigd, maar daar was ik helaas niet de enige. Er waren totaal vier kandidaten en twee zouden er aangenomen worden. Er was dus een grote kans dat ik aangenomen zou worden. Toch heb ik besloten om het af te zeggen omdat ik dacht: Ik ga naar Zwitserland. Ik ga het gewoon daar proberen.

 

Je bent dus het avontuur aangegaan in Zwitserland. Hoe was het daar?

Anders. Wennen. Ze spreken er natuurlijk een andere taal, maar ja zeker een leuke ervaring. Ik heb er veel geleerd. Ik heb er veel mensen leren kennen. Ik heb er veel van mezelf geleerd, veel van het vak geleerd en natuurlijk de taal. Dus echt wel een geweldige ervaring.

 

Hoe ging het acclimatiseren?

Ik kon geen Duits. Ergens was dat wel lastig. Bepaalde termen worden ook in het Duits gezegd, dus soms wist ik niet precies wat ze bedoelden, maar zo gaandeweg gaat het snel veel beter. Als je veel met mensen praat dan leer je echt snel de taal kennen.

 

Wat vind je leuk aan je werk als anesthesiemedewerker?

Ik wist altijd al dat ik in de gezondheidszorg wilde werken. Ik ben toen uitgeloot voor de medicijn opleiding en daarna ben ik verder gaan kijken. Röntgenlaborant en anesthesie waren beroepen die me super interessant leken. Toen heb ik bij beide beroepen meegelopen en uiteindelijk ben ik toch tot de conclusie gekomen dat ik anesthesie toch leuker vond.

 

Ik vind het technisch aspect heel interessant. Je moet veel handelingen doen en een best wel brede kennis over het menselijk lichaam hebben. Daarnaast hou ik ook van de verantwoording die het vak met zich meebrengt.

 

Ik heb begrepen dat je graag nog wilt reizen en dat je daarvoor nu aan het sparen bent. Hoe zit dat precies?

Ik werk nu via Interchange als detacheerder bij het Erasmus en daarna ga ik een half jaar reizen door Australië, Nieuw Zeeland, Indonesië en door Azië. Dat wilde ik altijd nog heel graag doen, en ik dacht … voordat ik in Nederland begin aan een vaste baan ga ik eerst deze droom laten uitkomen. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Zelfde vak, beter pak: nieuwe werkkleding voor ambulancepersoneel


Steeds meer ‘avocado-slachtoffers’ naar de Spoedeisende Hulp

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book