4 oktober 2018 1 minuut

Dubai heeft een ziekenhuis speciaal voor… Kamelen!

Ja, je leest het goed. Een heel ziekenhuis speciaal voor kamelen. Het is het eerste en enige kamelenziekenhuis ter wereld. Er is onder andere een operatiezaal en röntgentoestel en het ziekenhuis biedt ruimte aan wel twintig kamelen.

 

Kamelenraces

Kamelen zijn erg belangrijk in Dubai. Ze worden onder andere gebruikt voor kamelenraces. Niet zo gek dus dat de bijna tien miljoen euro kostende praktijk is gevestigd vlakbij de Dubai Camel Racing Club. Waar paardeneigenaren overal ter wereld terecht kunnen met hun racepaarden, was er nog niet zo’n plek speciaal voor kamelen. Veel van de apparatuur moest dan ook op maat gemaakt worden en het personeel komt voornamelijk uit India, Engeland en Mexico. Er is zelfs een mini-racebaan om de viervoeters te helpen revalideren en opnieuw te trainen.

 

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Overheidsadvies: Vertrouw gezondheidsapps niet blind


Onderzoek: ‘Ook voor fitte mensen is zitten ongezond’

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book