12 september 2017

Wat doet een hoofd O.K.? Maik Koster (oud hoofd O.K.) vertelt

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

In een ziekenhuis zijn er elke dag veel verschillende specialisten aan het werk. Bij sommige specialisten verraadt de functie al wat de werkzaamheden zijn, maar bij een hoofd O.K. is het voor veel mensen toch nog lastig inschatten.


Ik kan je het precies vertellen

Omdat ik zelf zo’n 7 jaar hoofd O.K. ben geweest in verschillende ziekenhuizen, kan ik je precies vertellen wat mijn werkzaamheden zijn geweest. Dan wordt het voor jou hopelijk toch net iets duidelijker wat een hoofd O.K. allemaal doet ;)!

Een hoofd O.K. is eigenlijk een leidinggevende functie waarbij je totale verantwoordelijkheid krijgt voor de organisatie en ontwikkelingen op het operatiecomplex. Veel mensen denken dat je als hoofd O.K. zelf ook in de operatiekamer staat, maar dat klopt niet. Je regelt wel van alles om het operatiecomplex zo goed mogelijk te laten functioneren, maar staat zelf vrijwel nooit voor uitvoerende taken in de operatiekamer.


Sturing aan teamleiders

Als hoofd O.K. moet je er voor zorgen dat patiënten de beste zorg krijgen en alles in en rondom het operatiecomplex zo efficiënt en toekomstgericht mogelijk is ingericht. Je geeft daarom ook sturing aan teamleiders en daarmee ook indirect aan anesthesiemedewerkers, operatieassistenten en recoveryverpleegkundigen.

Je bent als hoofd O.K. dus bezig met het managen van verschillende beroepen binnen het ziekenhuis en hebt o.a. de eindverantwoording over:

  • Een efficiënte operatieplanning
  • Een goede onderlinge taakverdeling
  • Het uitdragen van het beleid van het ziekenhuis op het operatiecomplex
  • Het bewaken van de doelstellingen en het budget van de afdeling
  • De invoering van veranderingen
  • De interne en externe ontwikkelingen (zoals bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe apparatuur op de afdeling.)
  • Het onderhouden en beheren van de werkruimtes
  • De administratieve afhandeling


Tot slot

Het is best een pittige baan waarvoor je stevig in je schoenen moet staan, want er komt veel op je af in een korte tijd. Het is toch erg leuk om hoofd O.K. te zijn. Je komt nooit uitdaging tekort en elke dag is anders. Wil je er meer over weten of heb je nog vragen? Je kan mij altijd een WhatsAppje sturen of even bellen. Ik vind het alleen maar leuk om je vraag te beantwoorden!

Groetjes,

Maik

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Onderzoek wijst uit: depressie kan erfelijk zijn


Dé uitkomst voor dorstige patiënten: de Frodio

Deel op Linkedin
Deel op Facebook
WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com