8 februari 2019

Deze vijf boeken moet je als zorgprofessional gelezen hebben

Als zorgverlener verricht je zinvol werk, waarbij er ook op persoonlijk vlak veel van je gevraagd wordt. Hoe blijf je gemotiveerd en open voor nieuwe ervaringen? Neem af en toe de tijd om je te laten informeren en inspireren. De afgelopen periode verschenen er een aantal boeiende boeken die aspecten van de zorg op een vernieuwende manier belichten, zowel vanuit het perspectief van de zorgverlener als het perspectief van de patiënt. Wij zetten er graag vijf voor je op een rijtje.

 

1.Tommie in de zorg van Tommie Niessen

 

Tommie in de zorg is een boek van Tommie Niessen. Na zijn ervaring in de ICT-wereld en als marketeer gooide hij het roer om en liet hij zich omscholen tot verzorgende. Tegenwoordig werkt hij als zzp’er in de wijkzorg en in een hospice. Zijn blog over zijn dagelijkse ervaringen leidde tot dit boek. Niessen wil onder andere het misverstand wegnemen dat het beroep van verzorgende niet voor mannen is. Hij schrijft in een toegankelijke stijl en benadrukt hoe mooi, maar ook hoe moeilijk het vak van verzorgende is.

 

2. Slotcouplet van Sander de Hosson

 

Sander de Hosson is longarts. In zijn functie heeft hij vaak te maken met mensen die terminaal ziek zijn. Een van de thema’s van Slotcouplet is hoe je als arts mensen in deze fase van hun leven het beste begeleidt. Hij schrikt niet terug om daarbij lastige vragen aan te roeren: moet je als arts wel alle medische handelingen verrichten die technisch nog mogelijk zijn?

 

3. Dit doet even pijn van Adam Kay

 

Het leven van een specialist in opleiding gaat niet over rozen. In Dit doet even pijn vertelt cabaretier Adam Kay op humoristische wijze over alle voorkomende situaties die hij meemaakte als voormalig arts in opleiding. Lachen én huilen liggen in dit persoonlijke relaas dicht bij elkaar.

 

4. Beter worden is niet voor watjes van Danielle Pinedo en Bart van Eldert

 

De auteurs van het intieme brievenboek Beter worden is niet voor watjes zijn beiden journalist. Ze worden gelijktijdig geconfronteerd met kanker en besluiten elkaar te schrijven over hun ervaringen. Het boek geeft een bijzonder inkijkje in de belevingswereld van kankerpatiënten en met name de lange weg naar herstel.

 

5. Echte dokters huilen ook van Warner Prevoo

 

Warner Prevoo had in zijn werk als interventieradioloog veel met kankerpatiënten te maken. Totaal onverwacht krijgt hij zelf de diagnose longkanker en ervaart hij de ziekte op een andere, indringende wijze. Zijn ervaringen tijdens zijn ziekteproces, en de nieuwe inzichten die hierdoor ontstaan, vonden hun neerslag in dit persoonlijke en ontroerende verhaal, dat deels werd opgetekend door Karin Overmars.

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Top 10 grootste ziekenhuizen van Nederland


Waarom je als zorgprofessional in Zwitserland aan de slag wilt

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book