24 januari 2019

Deze anatomy app zou je misschien wel kunnen helpen bij je volgende consult/toets

Een 3D kijkje nemen in het menselijk lichaam op je smartphone: de Human Anatomy Atlas maakt het mogelijk. Deze vernieuwde anatomy app van Visible Body telt maar liefst 10.000 structuren, met een apart model voor het vrouwen- en het mannenlichaam.

 

Presentatie maken voor collega’s of studenten

Het zal je niet verbazen dat deze app in de eerste plaats veel door studenten wordt gebruikt. Doordat je delen van het lichaam uit verschillende hoeken kunt bekijken, is het een fijne tool om de fijne kneepjes van de menselijke anatomie echt letterlijk onder de knie te krijgen. Maar ook voor ervaren zorgprofessionals biedt deze app veel mogelijkheden en voordelen. Je kunt namelijk makkelijk een tour samenstellen en deze via een link met een andere gebruiker delen. Zo maak je snel een presentatie voor collega’s of studenten. Het is zelfs mogelijk om structuren of afwijkingen toe te voegen.

 

Houd je algemene kennis op peil

Wil je je algemene kennis van het menselijk lichaam opfrissen? Met deze app zoom je eenvoudig in op macro- en microstructuren in het lichaam en kun je jezelf overhoren met behulp van diverse quizvragen. Naast de visualisatie biedt de app ook een encyclopedie waar je definities en omschrijvingen kunt vinden. Handig wanneer je, buiten je eigen dagelijkse werkzaamheden en aandachtsgebied, in de breedte je vakkennis wilt behouden.

 

Zien is begrijpen: uitleg voor patiënten

De enorme hoeveelheid medische informatie die online beschikbaar is, maakt dat patiënten zich ook zelfstandig verdiepen in hun ziektebeeld en de voorgestelde behandeling. Dit kan verhelderend zijn, maar tegelijkertijd ook nieuwe vragen oproepen én kritische opmerkingen. Juist in gevallen waar de voorgestelde behandeling niet zo duidelijk is, kan het helpen om je uitleg te ondersteunen met visuele middelen. Gedeelde besluitvorming werkt alleen als de patiënt ook werkelijk goed geïnformeerd is over de diagnose en de mogelijke aanpak. In dit soort gevallen is het een uitkomst om via de app in te zoomen op het betreffende gebied en de diagnose of behandeling beter toe te lichten.

Nieuwe media als ondersteuning voor zorgprofessionals

De Human Anatomy Atlas app is een uitstekend voorbeeld van hoe nieuwe media medische kennis ontsluiten voor een breder publiek, en ook voor zorgprofessionals voordelen kunnen hebben. Deze app is er overigens alleen voor iOS-gebruikers. Wel zijn er op het Android-platform alternatieven die het eveneens mogelijk maken om het menselijk lichaam tot in detail te bekijken.

 

Download hem hier

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Hoe ga je als zorgprofessional om met faalangst?


Lisanne (operatieassistent) vertrok met behulp van Interchange naar Zurich, en vertelt hoe het daar is

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book