22 november 2018

Detacheren geeft Melissa de vrijheid om continu te reizen

De 29-jarige operatieassistent Melissa is kort na het behalen van haar diploma, ruim anderhalf jaar geleden begonnen via Interchange als uitzendkracht. Toen werkte ze één dag in de week als uitzendkracht naast haar vaste baan. Maar sinds juli 2018 heeft Melissa er voor gekozen om bij Interchange te gaan detacheren. Ze vertelt wat dat voor haar inhoudt en welke voordelen dat haar brengt.

 

Hoe is de overstap van uitzenden naar detacheren gegaan?

Dat is zo gekomen omdat ik eerst een half jaar ging reizen en daardoor heb ik ontslag moeten nemen bij m’n oude werkgever, waar ik vast in dienst was.

 

Daarvoor had ik al contact met Interchange. Ik ben gaan praten over de mogelijkheden tot detacheren na m’n vakantie, en in m’n vakantie heb ik daadwerkelijk besloten om fulltime te gaan detacheren bij Interchange.

 

Je bent ook verhuisd, waarom? En hoe ging dat met je werk?

Toen ik na m’n reis weer in mn oude woonplaats Zaanstad terug kwam, voelde ik me er niet meer thuis en ik wilde iets anders. En mn ouders waren ook verhuisd naar Gelderland en ik dacht .. ik ga ook gewoon verhuizen. Op mn nieuwe woonplaats in Brabant kan ik ook m’n hobby beter uitoefenen, namelijk wielrennen. Het leeft daar gewoon meer dan in Zaanstad.

 

 

Gelukkig is Interchange heel flexibel, dus kon ik heel makkelijk in het Bernhoven ziekenhuis in de buurt van m’n nieuwe woonplaats terecht. Zelfs eerder dan gepland. Ik zou eigenlijk t/m 1 januari in Zaandam werken maar nu ben ik daar tot 1 december. Dat heeft Interchange weten te regelen voor me.

 

Hoe bevalt het detacheren?

Toen ik nog uitzendkracht was, had ik geen vaste plek. Ik zat de ene week in ziekenhuis A en de andere week in ziekenhuis B. Ik had persoonlijk het gevoel dat ik me dan nooit ingewerkt voelde. En nu zit ik voor een langere tijd in een ziekenhuis. Je voelt je dan wel echt bij het team verbonden en je bent goed ingewerkt. Dat is super leuk.

 

En het is ook erg leerzaam om op andere plekken te kijken. Tijdens je opleiding leer je heel veel, maar je leert het wel vanuit één perspectief. Van mijn ervaring uit verschillende ziekenhuizen heb ik tot nu toe super veel geleerd en ik vind het nogsteeds leuk om nieuwe dingen te leren.

 

Wereldreis

De wereldreis die ik heb gemaakt is iets wat ik nog vaker zou willen doen. Dan is detacheren ook ideaal. Je hebt bij een ziekenhuis een opdracht voor een aantal maanden en als dat afgelopen is, kan je gewoon zelf bepalen wanneer je weer begint met de nieuwe opdracht. Een soort onbetaald verlof, wat mij de mogelijkheid geeft om nog meer te reizen. En als je in dienst bent van een ziekenhuis is het gewoon heel moeilijk om vrij te krijgen.

 

 

“ Dat is misschien wel de grootste reden dat ik detacheer. Ik ben gewoon ontzettend vrij “

– Melissa Slewe

 

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Het verhaal van Marjanneke. Van vaste baan naar detacheren via Interchange


Voorrang woonruimte in grote steden voor zorgprofessionals

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book