6 augustus 2018 1 minuut

Dé uitkomst voor dorstige patiënten: de Frodio

Patiënten die nier- of hartproblemen hebben mogen niet altijd drinken wat ze willen. Vaak maar een beperkte hoeveelheid per dag. En vooral met dit warme weer is dat natuurlijk extra lastig. Gelukkig hebben de verpleegkundigen op de afdeling nefrologie en cardiologie in het Ziekenhuis Gelderse Vallei een oplossing bedacht. Een speciale ijslolly voor patiënten met een dorstgevoel: de Frodio.

 

Dorstgevoel

Voor patiënten met een vochtbeperking is het – vooral met dit weer – vaak moeilijk vol te houden niet te drinken. Dat niet alleen, ook medicatie, voeding, een droge mond en overmatig transpireren dragen bij aan het dorstgevoel. De Frodio is een mini-ijslolly die maar 10cc water bevat, zodat patiënten toch wat tegen de dorst kunnen nemen zonder te drinken.

 

Groot succes

De mini-ijslolly bestaat al sinds 2015 en is een groot succes binnen het ziekenhuis. Hij is namelijk niet alleen een uitkomst voor dorstige patiënten, maar ook voor mensen die nuchter moeten blijven voor een operatie, patiënten die aan hun kaak/keel/gebit zijn geopereerd en in de ouderenzorg. Al snel toonden andere zorginstellingen belangstelling en om in die vraag te voorzien, want ja, een ziekenhuis is natuurlijk geen mini-ijslollyfabriek, is het stokje overgedragen aan een team van jonge ondernemers. Zij richtten de organisatie Frodio B.V. in en op 5 juli zijn de eigendomsrechten – feestelijk – overgedragen.

De ijslolly is verkrijgbaar in de smaken citroen, framboos, munt en naturel en is vanaf nu officieel in productie gegaan.

 

Bron: Ziekenhuis de Gelderse Vallei

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Welke medische tv-serie is het meest realistisch?


Wat zijn de verschillen tussen werken in een algemeen en academisch ziekenhuis?

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book