12 mei 2020 3 minuten

Dag van de Verpleging 2020: Nurses in the lead!

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft 2020 uitgeroepen tot het internationale jaar van de verpleegster en de verloskundige, dat samenvalt met de 200ste verjaardag van de geboorte van Florence Nightingale. 

 

Dat de verpleging zo prominent in de media aanwezig is, had niemand aan zien komen. Helaas niet door alle geplande activiteiten om de aandacht te vestigen op het wereldwijde nijpende tekort aan verpleegkundigen, maar door de coronacrisis.

 

De oproep aan voormalig verpleegkundigen om in tijden van crisis werd massaal gehoor gegeven. Ook de campagne van Interchange “Ziekenhuizen helpen tijden Corona” leverde in korte tijd vele aanmeldingen op van (oud)-zorgprofessionals die bereid waren (meer) te gaan werken op de plekken die het hardst getroffen zijn. 

 

Niet voor niks krijgen zorgmedewerkers, en dus ook verpleegkundigen, meer erkenning dan ooit tevoren. Van patiënten, maar eigenlijk van de hele samenleving! Dit draagt bij aan de herstelde autonomie van de beroepsgroep.

 

De verpleging loopt weer mee aan kop en dat is waar we vandaag, 12 mei 2020, bij stilstaan! 💪

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Hoe is het om als CSA medewerker te werken bij Clinium in Amsterdam? Dat vroegen we aan Melvin.


Anesthesiemedewerker Loes: “Ik wilde gewoon meer tijd met m’n kinderen spenderen”

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book