1 april 2019 5 minuten

Oproep cruiseschip verpleegkundigen was 1 aprilgrap voor het goede doel

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Soms kom je iets tegen wat nét te mooi is om waar te zijn… Via Interchange aan de slag als verpleegkundige op een cruiseschip in het Caribisch gebied – inclusief alle maaltijden, vluchten en overnachten in een viersterrenhotel – is daar natuurlijk één van! Het ging hier namelijk om een 1 aprilgrap. Ben je er toch ingetrapt? Misschien kunnen we je ‘pijn’ verzachten door te vertellen dat je in het ootje bent genomen om aandacht te vragen voor het goede doel. Namelijk voor Stichting Sailing Kids!

 

De reacties op de vacature

 

Voor het weekend plaatsten wij een oproep op social media voor avontuurlijke verpleegkundigen die met cruiseschepen mee wilden varen richting Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Veel (toekomstige) verpleegkundigen zagen het wel zitten om een paar maanden in de zon te werken. Het bericht werd dan ook massaal geliked.

Een aantal mensen tipten andere vrienden en collega’s met de mededeling “Echt iets voor jou!“. Sommigen zwaaiden zelfs het thuisfront alvast uit: “👋 ik ben een paar maanden weg”.

Anderen vonden het jammer dat zij niet in de verpleging werken: “Was ik nu maar verpleegkundige 🙈”.

Niet iedereen voelde zich geroepen om op zee te werken en lieten weten last te hebben van zeeziekte: “Leuk, maar jammer dat het zo schommelt 🤢🤢”.

Toch was er ook een reactie van iemand die aanvoelde dat er iets niet helemaal klopte: “Is het zo simpel? Op grote cruiselines willen ze volgens mij alleen IC/SEH- verpleegkundigen. En een diploma dat behaald is in het Engels.

 

Aandacht voor Stichting Sailing Kids

 

Natuurlijk hebben we deze grap niet alleen uitgehaald om jullie in de maling te nemen. Graag vragen we ook jullie aandacht voor Stichting Sailing Kids.

Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jongvolwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een groot zeilschip. De veelal intensieve zorg voor een (ernstig) ziek kind heeft ook grote invloed op het dagelijks leven van de overige gezinsleden en vrienden.

Dus wil je nog steeds graag aan de slag op een schip, meld je dan aan als vrijwilliger en neem deze mensen tijdens de vaart zo veel mogelijk zorg uit handen! Zo hebben het zieke kind en de familie een tijd van rust en ontspanning. Snel last van zeebenen? Geen probleem, aan wal hebben we ook hele leuke vacatures voor verpleegkundigen 🙃.

Wil je meer weten over Stichting Sailing Kids? Neem dan een kijkje op de website Stichting Sailing Kids.

Stichting Sailing Kids

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Eerst detacheren en daarna ZZP’er worden. Cees vertelt.


Detacheren geeft Melissa de vrijheid om continu te reizen

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book