7 februari 2019

Anne-Fleur na studie gelijk aan de slag als detacheerder Interchange

Wij vroegen operatieassistent Anne-Fleur Veeken-Schotsman over haar ervaringen met Interchange en haar huidige job. Zij werd opgeleid in het Amphia ziekenhuis in Breda en is gelijk na diplomeren gaan werken voor Interchange. Momenteel werkt Anne-Fleur als detacheerder in het Bravis ziekenhuis.

Hoe is het zo gekomen dat je contact had met Interchange?

Ik zat net rondom mijn diplomeren en ik wist nog niet zeker of mijn einddatum vaststond en toen ben ik via social media in contact gekomen met Interchange.

Werken in het buitenland

Voordat ik operatieassistent werd, ben ik verpleegkundige geweest. Ik heb in Kameroen (Afrika) gewerkt. Daar heb ik op de operatiekamer mogen staan. En daarna dacht ik: “Als ik ooit de kans krijg in Nederland om een opleiding tot operatieassistent te gaan doen, dan ga ik kijken of dat iets voor mij is.” 

Detacheren

Eenmaal teruggekomen in Nederland ben ik gaan detacheren als verpleegkundige en dat beviel wel erg goed. Rondom die periode kwam er ook een plek vrij om te gaan leren als operatieassistent. En ik dacht: “Nu ben ik nog jong, waarom niet.” 

Ik had altijd in m’n hoofd: “Wanneer ik klaar ben met m’n opleiding, dan ga ik weer detacheren.” Want dat beviel me altijd wel erg goed. Je hebt vrijheid en je bent niet zo gebonden aan een vast team. Veel reuring die in een team kan voorkomen, daar heb ik geen last van.

Hoe is het nu geregeld qua projectbasis?

Ik zit nu een half jaar in het Bravis ziekenhuis tot eind februari/begin maart. En dan gaan we kijken of ik naar een ander project toe kan. Mijn wens is om flexibel te zijn en heel veel wisselingen door te maken in verschillende ziekenhuizen, want dat vind ik het allerleukst. Er wordt wel goed gekeken door Interchange wat er mogelijk is en hoe we dat voor mij het beste kunnen invullen.

Hoe is het contact met Interchange?

Het contact is super fijn. Elk bureau is natuurlijk anders, maar ik heb bij Interchange een heel goed gevoel. Bij Interchange is het heel persoonlijk en vragen ze ook echt aan je hoe het met je gaat. En als er iets tegen heeft gezeten dan gaan ze dieper op in, en helpen je met lastige zaken. Ik vind dat je bij Interchange heel laagdrempelig contact kan hebben met iedereen en ze staan open voor nieuwe ideeën.

“Interchange wil jou de beste versie van jezelf laten zijn.
Dat is mijn gevoel bij Interchange”

Ben je wel eens naar een event van Interchange geweest?

Ja, toen ik net twee weken in dienst was, hadden we een teamuitje bij de Euromast. Ik twijfelde in het begin wel een beetje. Ik was slechts twee weken in dienst: “Kan ik dan wel mee?”, dacht ik. Maar dat voelde allemaal helemaal prima.

Ik had thuis gezegd: “Om half 5 start de borrel en ik blijft niet zo lang.” En ik geloof dat ik als één van de laatste wegging. Ik was rond 8 uur pas thuis. Het was ontzettend gezellig. Ze hebben een leuke groep mensen om zich heen!

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Onderzoek: ‘Ook voor fitte mensen is zitten ongezond’


‘Horrorverpleegkundige’ geeft toe dat hij 100 moorden heeft gepleegd

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book