2 augustus 2018

71 van 77 Nederlandse ziekenhuizen ontvangt Roze Lintje

Ieder jaar, sinds 2010, kent Borstkankervereniging Nederland (BVN) het roze lintje toe aan ziekenhuizen die patiëntgerichte borstkankerzorg bieden. BVN stelde een lijst met criteria op die belangrijk zijn voor patiënten en aan de hand daarvan wordt jaarlijks, in juli, het roze lintje uitgereikt aan de ziekenhuizen die daar aan voldoen. Dit jaar hebben 71 van de 77 ziekenhuizen in Nederland het lintje ontvangen.

 

De graadmeter wordt gebaseerd op ervaringen van patiënten, wat betekent dat het roze lintje geen medisch keurmerk is. Het lintje is bedoeld als ondersteunende informatie voor (mogelijke) patiënten, hun relaties en hun huisartsen. Er zijn in totaal vijftien criteria benoemd, waarvan vijf verplicht. Wil een ziekenhuis in aanmerking komen voor het keurmerk dan moet hij in ieder geval aan deze vijf punten voldoen en daarnaast nog aan minimaal zeven van de overige tien eisen. Let wel, ziekenhuizen zonder het roze lintje leveren niet automatisch slechte borstkankerzorg, ze voldoen alleen niet aan de eisen van BVN.

 

Wat is het doel?

Het uiteindelijke doel van het roze lintje is natuurlijk het optimaliseren van patiëntgerichte borstkankerzorg. BVN beloont als het ware de ziekenhuizen die aan de criteria voldoen en zet andere ziekenhuizen aan om hun zorg te verbeteren. Meer informatie over de criteria en de uitkomsten vind je op de website van Monitor Borstkankerzorg 

 

Afbeelding

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Geslaagde Interchange Kerstborrel 2016


Het verschil tussen werken in Zwitserland en Nederland volgens een OA

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book