11 april 2019 3 minuten

5 bijzondere plekken waar je verpleegkundigen tegenkomt

De meeste verpleegkundigen werken in een ziekenhuis, de thuiszorg of in een verpleeginstelling. Maar je vindt verpleegkundigen ook aan het werk op plekken waar je ze niet direct zou verwachten. Daar werken verpleegkundigen met of zonder patiënten, maar in zeker in lijn met de kennis en ervaring die ze in hun opleiding hebben opgedaan. Want ja… Verpleegkundigen zijn nou eenmaal onmisbaar!

 

Verpleegkundige in Disneyland

 

Kun je een ander soort verpleegkundig specialisme bedenken waarbij je Mickey Mouse of een prinses kunt bellen om een ​​patiënt een beter gevoel te geven?

In een groot pretpark zoals Disneyland zijn enkele EHBO-posten aanwezig. De verpleegkundigen die daar werken helpen mensen ter plaatse. Want er kan natuurlijk van alles misgaan: mensen worden onwel door de warmte, ze verstappen zich of komen soms zelfs bekneld te zitten in een attractie.

Het kan voorkomen dat je als Disney-verpleegkundige een onderzeeër in moet kruipen of een boomhut moet beklimmen om iemand te behandelen. Geen dag zal hetzelfde zijn ;-).

 

 

Televisiescript verpleegkundige in Hollywood

 

Heb je gezien hoeveel nieuwe medische televisieprogramma’s er tegenwoordig zijn? En denk eens aan alle films die je hebt bekeken met dramatische ziekenhuis scènes.

Om deze series en scènes er zo authentiek mogelijk eruit te laten zien, worden verpleegkundigen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg vaak geraadpleegd om ervoor te zorgen dat hun gebruik van medische apparatuur, vocabulaire en procedures correct is.

Natuurlijk zijn er nog steeds een handvol ziekenhuisseries die wel zo’n “Hollywood nurse” kunnen gebruiken wat betreft realisme. Lees ons artikel over welke medische tv-serie het meest realistisch is!

 

Verpleegkundig beleidsmaker voor de overheid

 

De zorgkosten stijgen nog steeds. Ook bij de overheid en zorgverzekeraars werken mensen met een verpleegkundige achtergrond. Ze hebben geen direct contact met patiënten, maar maken richtlijnen om de gehele populatie gezonder te laten leven. Bovendien houden ze in de gaten of nieuw beleid vanuit verpleegkundig oogpunt wel zinvol is.

 

Militair verpleegkundige

 

Minder onverwacht, maar toch een erg bijzondere taak naar onze mening. Aan het front raken soldaten gewond of ze worden ziek. Als militair verpleegkundige verzorg je militairen en in nood ook burgers die gewond raken. Het combineert de fysieke training en mentale uitdagingen van het leger met de medische kennis van de verpleegkundige. Voor echte bikkels dus!

 

 

Verpleegkundige op kamp

 

Op kamp gaan is voor de ene doelgroep moeilijker dan voor de andere. Er zijn kampen voor mensen met mentale beperkingen, kanker of andere medische problematiek. Daarnaast zijn er kampen gericht op specifieke (denk aan zeilen, paardrijden) of algemene activiteiten (zoals avontuur of kunst). Je werkt er veel buiten en helpt mensen (met en zonder beperkingen) een onvergetelijke tijd te beleven.

 

Interesse om als verpleegkundige (vrijwillig) mee te gaan op zo’n kamp om chronisch zieke kinderen én hun familie een zorgeloze tijd te bieden? Vaar mee met Stichting Sailing Kids!

 

Op zoek naar een ‘normale’ maar leuke verpleegkundige functie in jouw regio? Bekijk onze vacatures voor verpleegkundigen!

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Winnaars #zorghit en BRV congres bekend


Ambulanceverpleegkundige Hannani vertelt o.a. over haar spoedmeldingen.

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book