1 juni 2019 1 minuut

Solliciteren in de zorg: 10 x tips

Solliciteer je voor een functie in de zorg? Dan heb je misschien wel wat aan deze tips!

 

Tip 1. Waarom jij?

Een leuke functie op het oog? Schrijf dan in een motivatiebrief waarom de baan of het leerwerktraject zo goed bij jou past. Waarom lijkt de functie je leuk en waarom zou een ziekenhuis voor jou kiezen? Geef genoeg voorbeelden waaruit blijkt dat jij geschikt bent.

 

Tip 2. Vraag collega’s/klasgenoten

Het kan lastig zijn om over jezelf te schrijven. Vraag gerust iemand in je omgeving om met je mee te denken. Vind je het lastig om je eigen sterke punten te omschrijven? Vraag eens aan (oud)-klasgenoten of collega’s hoe zij jou zouden omschrijven. 

 

Tip 3. Waarom dat ziekenhuis?

Vertel waarom in een ziekenhuis werken je zo aanspreekt. Of beter nog: waarom juist dát ziekenhuis?

 

Tip 4. Persoonlijk

Schrijf altijd naar een persoon. Dus geen ‘beste heer, mevrouw’, maar een naam. Meestal staat er in de vacature een naam van de persoon aan wie je je brief kan richten. 

 

Tip 5. Overzicht

Om eruit te springen, is een overzichtelijke CV belangrijk. Zorg dat direct alle relevante informatie te zien is. 

 

Tip 6. Social media check

Let op je sociale media accounts! Toekomstige werkgevers spitten hoogstwaarschijnlijk je Facebook-, LinkedIn- en misschien zelfs je Instagrampagina door. Dus wellicht handig dat je die dronken vakantiefoto van tien jaar geleden even verwijdert.

 

Tip 7. CV foto check

Staat er een foto op je CV? Zorg dan dat het een nette foto is waar alleen jij op staat. Je hoeft hiervoor geen bakken met geld uit te geven aan professionele fotoshoots. Trek gewoon je nette blouse aan en zoek een witte muur als achtergrond. Vraag iemand of hij/zij een foto van je maakt: dat is een stuk professioneler dan een selfie. Last but not least, vergeet niet te glimlachen :). Jij werkt toch ook het liefst samen met vriendelijke mensen? 😉

 

Tip 8. Bereid je voor

Zorg dat je achtergrondinformatie hebt opgezocht over het ziekenhuis, de website hebt doorgenomen en alvast eventuele punten hebt opgeschreven die onduidelijk zijn. Misschien ken je wel iemand die al in het desbetreffende ziekenhuis werkt of op precies die afdeling. Stel daar ook vragen aan en maak gebruik van je eigen netwerk. Zo ga je goed voorbereid het gesprek in en kun je vragen stellen, dat ook altijd goed is om te doen.

 

Tip 9. De onderhandeling

Begin in een eerste gesprek niet uit jezelf over salaris, vakantiedagen, auto van de zaak of bonussen. Wacht tot je gesprekspartner erover begint. Je wilt natuurlijk niet de indruk achterlaten dat je het enkel voor het geld en de extra’s doet ;-). 

Wanneer je via Interchange een baan vindt, nemen wij de onderhandeling uit handen. En om eerlijk te zijn we daar erg goed in geworden ;-). Enige wat jij hoeft te doen, is je wensen aan ons doorgeven en wij doen de rest.

 

Tip 10. Feedback na gesprek

Je gaat er vooraf niet vanuit: maar indien je wordt afgewezen, bel dan even na met de vraag waarom je het niet bent geworden. Van je fouten leer je tenslotte het meest.

 

 

Ben je op zoek naar een tijdelijke of vaste baan in de zorg? Of ben je zzp’er en zoek je een opdracht op projectbasis? Wij hebben een groot netwerk aan ziekenhuizen en klinieken in Nederland en buitenland. Neem eens een kijkje op onze vacature pagina voor de verschillende functies: https://inter-change.nl/vacatures/ 

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


Operatieassistent Erica: “Dit was hét moment om te gaan ZZP’en.”


Hoe blijf je gastvrij als zorgprofessional

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book