Werken op de Antillen

De Antillen, iets voor jou?

Hoe lekker zou het zijn om na een lange dag werken je zwembroek of bikini aan te trekken, te genieten van een heerlijk zonnetje, zand tussen je tenen en een verkoelende duik in die blauwe zee te nemen? Wanneer je op de Antillen werkt, zou dit zomaar een dag uit jouw leven kunnen zijn.
Als dit altijd al jouw droom is geweest, helpen wij je graag om deze uit te laten komen.

Natuurlijk vergt werken op de Antillen meer van je dan alleen luieren in de zon. Werken in het buitenland is een grote uitdaging. De taal mag in dit geval dan niet zo’n probleem vormen, maar er wordt wel degelijk een beroep gedaan op je aanpassingsvermogen. Zo krijg je te maken met een andere (minder gehaaste) vorm van leven bij je collega’s en wordt er op een andere manier gewerkt en beleid gevoerd.

Wat kun je verwachten?

Wanneer je besluit om op de Antillen te gaan werken, is het belangrijk om te weten dat een periode van minimaal één jaar de voorkeur heeft. Een korter dienstverband is echter ook in veel gevallen mogelijk.

In de meeste ziekenhuizen op de Antillen wordt er, net als in Nederland, gebruik gemaakt van cao-schalen. Je moet er rekening mee houden dat je iets minder verdient dan in Europa. De levensstandaard is echter ook wat lager.

De eerste paar maanden van je verblijf is er vaak de mogelijkheid om in de personeelsflat (vlakbij het ziekenhuis) te verblijven. Na die maanden kun je er ook voor kiezen om een andere woonruimte te zoeken. Je bent dan al gewend op je nieuwe werkplek en het leven op de Antillen, dan gaat dit een stuk gemakkelijker. Hierbij kan het ziekenhuis je vaak ook nog assisteren.

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book