Werken in Duitsland

1. Kennismaken met elkaar

“Het werken in Duitsland heeft mij positief verrast”. Dit horen we van bijna iedereen die in Duitsland werkt of heeft gewerkt.

Als je eenmaal je draai hebt gevonden is het er fantastisch, maar de eerste stap nemen is vaak nog het lastigst. Wij krijgen meestal van kandidaten te horen dat zij dachten dat werken in het buitenland een hoop gedoe met zich meebracht. Dat is voor velen de grootste twijfel geweest om die stap te nemen, en dat vinden we jammer want niets is minder waar.

We leggen daarom ook totaal geen druk op ons eerste kennismakingsgesprek. Wat wij belangrijk vinden is dat jij je op je gemak voelt, en dat al jouw vragen over werken in Duitsland beantwoord worden. Na het eerste gesprek weet je dus precies wat je van werken in Duitsland kunt verwachten. Daarnaast stellen we samen met jou een profiel op. Dit profiel bestaat uit zaken als:

Naar wat voor soort ziekenhuis of praktijk gaat je voorkeur uit;
Welke data kun je naar Duitsland om te solliciteren;
Heb je een voorkeur voor bepaalde steden of gebieden;
Eventuele startdatum;
Bespreken van je cv;
Check van diploma’s en ID

2. Voorstellen en solliciteren

Als je een goed gevoel hebt gekregen tijdens het kennismakingsgesprek, gaan we voor je aan de slag. Wij hebben een samenwerkingspartner in Duitsland die volledig op de hoogte is van de Duitse arbeidsmarkt en de mogelijkheden die deze voor jou te bieden heeft. We kunnen dus maatwerk bieden naar aanleiding van jouw profiel.

Voordat je naar Duitsland gaat om te solliciteren, zorgen wij er voor dat je CV en referenties vertaald worden naar het Duits. Het is ook totaal geen probleem als je de Duitse taal nog niet goed beheerst. Wij werken namelijk met privédocenten bij jou in de buurt, die jou voor je vertrek naar Duitsland de Duitse taal bij kunnen brengen.

Omdat solliciteren in het buitenland al genoeg energie kost, zorgen wij ook voor een schema. In dit schema staat wie je contactpersonen in Duitsland zijn, hoe laat je overal wordt verwacht, waar je zult verblijven en op welke manier je het beste kunt reizen.

Heb je nog vragen? Danny Kanselaar staat voor je klaar


Danny Kanselaar

Telefoon: 010 436 63 01
WhatsApp: 06 41 10 62 21


Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book