Werken in Zwitserland

1. Kennismaken met elkaar

“Werken in Zwitserland is iets dat ik veel eerder had moeten doen”. Dit horen we bijna van iedereen die in Zwitserland werkt of heeft gewerkt.

Als je eenmaal je draai hebt gevonden is het er fantastisch, maar de eerste stap nemen is vaak nog het lastigst. Wij krijgen meestal van kandidaten te horen dat zij dachten dat werken in het buitenland een hoop gedoe met zich meebracht. Dat is voor velen de grootste twijfel geweest om de stap te nemen, en dat vinden we jammer want niets is minder waar.

We leggen daarom ook geen druk op ons eerste kennismakingsgesprek. Wat wij belangrijk vinden is dat jij je op je gemak voelt, en dat al jouw vragen over werken in Zwitserland beantwoord worden. Na het eerste gesprek weet je dan ook precies wat je van werken in Zwitserland kunt verwachten.

 

2. Voorstellen en solliciteren

Als je een goed gevoel hebt gekregen tijdens het kennismakingsgesprek, zorgen we dat we een aantal vacatures op basis van jouw wensen met je doornemen. Standaard proberen we je drie vacatures aan te bieden. Je gaat dan langs bij deze potentiële werkgevers in een week die je zelf bij ons aan kunt geven. Dit noemen we de sollicitatieweek. We doen er niet meer dan drie omdat we uit ervaring weten dat langsgaan bij drie werkgevers in het buitenland best pittig kan zijn. Solliciteren vergt energie, zeker in een andere taal en omgeving. Daarnaast reis je tijdens deze week natuurlijk ook veel.

Voordat je naar Zwitserland vertrekt zorgen wij er voor dat je CV en referenties vertaald worden naar het Duits. Het is ook totaal geen probleem als je de Duitse taal nog niet goed beheerst. Wij werken namelijk met privédocenten bij jou in de buurt, die jou voor je vertrek naar Zwitserland de Duitse taal bij kunnen brengen. Deze lessen betalen wij voor je.

Omdat solliciteren in het buitenland al genoeg energie kost, zorgen wij ook voor een schema. In dit schema staat wie je contactpersonen in Zwitserland zijn, hoe laat je overal wordt verwacht, waar je zult verblijven (hotel, personeelsflat) en op welke manier je het beste kunt reizen. Je zult in 1 week gemiddeld drie werkgevers in Zwitserland bezoeken. Je hebt dus nog voldoende tijd over. In sommige gevallen nemen kandidaten daarom ook vrienden/familie mee, om na de sollicitatiedagen de rest van Zwitserland te ontdekken.

3. De start van je baan in Zwitserland

Tijdens je sollicitatieweek hebben we dagelijks contact over hoe de dag verlopen is. Nadat je alle gesprekken in Zwitserland hebt gehad en weer thuis bent nemen wij contact met jou en de bezochte werkgevers op. Als er een wederzijdse klik is met de werkgever van jouw keuze, kunnen we alles samen in orde maken voor je start in Zwitserland.

We zullen je ondersteunen bij het vinden van een geschikte woonruimte en begeleiden je bij de meest uiteenlopende kwesties, zoals aanvullende verzekeringen of andere relevante diensten. Daarnaast krijg je van ons het Zwitserland handboek waarin deze zaken allemaal behandeld worden.

Wanneer je in Zwitserland werkt houden we vooral de eerste maanden intensief contact met je. Je kunt daarom ook altijd een beroep op ons blijven doen als je nog vragen hebt.

Naast het contact van uit Nederland, zal je ook altijd een contactpersoon van Interchange bij je in de buurt hebben, die jou bij ingewikkelde zaken direct kan helpen.

Wij hopen dat het duidelijk is geworden dat we er alles aan doen om werken in Zwitserland zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De eerste stap in het gehele avontuur zal je echter zelf moeten zetten.

We kunnen onmogelijk alles wat relevant is in dit stukje tekst bespreken. Meld je aan of bel voor meer informatie. Wij nodigen je dan van harte uit voor een vrijblijvend intakegesprek.

Download de PDF over Zwitserland voor meer informatie

Mocht je na het lezen van deze informatie geen belangstelling hebben voor Zwitserland, bedenk dan dat we ook mogelijkheden in andere landen hebben.

Vacatures

Vacature operatieassistent Zwitserland

17/07/2017
Vast

Wij zijn op zoek naar Operatieassistenten Chirurgie voor ziekenhuizen en privéklinieken in het Duitstalige deel van Zwitserland.

Heb je nog vragen? Danny Kanselaar staat voor je klaar


Danny Kanselaar

Telefoon: 010 436 63 01
WhatsApp: 06 41 10 62 21