Detacheren: Wat is detacheren?

Als detacheerder ben je in dienst van Interchange, en werk je voor verschillende zorginstellingen. De zorginstellingen zijn dan jouw opdrachtgever, maar je krijgt door ons betaald. Als detacheerder werk je vaak in lange termijn opdrachten: voor bijvoorbeeld drie maanden, zes maanden, of een jaar. Het is dus niet zo dat je maandag op plek A zit, en dinsdag op plek B.

Omdat de ziekenhuizen en klinieken waar je werkt niet je werkgever zijn maar opdrachtgever, zit je niet vast aan een zorginstelling. Je kan dus op een hele snelle manier gevarieerde werkervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers. Het werk dat je doet is afwisselend en je switched af en toe van werkomgeving. Als detacheerder heb je dus ook de afwisseling van verschillende opdrachtgevers.

Omdat je een contract hebt voor langere tijd met Interchange, heb je dus wel vastigheid in je contract. Het is aan Interchange om een plek voor jou te vinden. Natuurlijk zal Interchange zoveel mogelijk in de buurt een plek voor je willen vinden, maar het kan in enkele gevallen zo zijn dat je moet reizen.

Ben je op zoek naar werken op 0-uren basis? Kijk dan eens bij uitzenden.

Veel gestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden?

  Detacheren

  Wanneer je een detacheringsovereenkomst aangaat, ga je voor een periode van tenminste 6 maanden werken in een ziekenhuis/privékliniek via Interchange. Je ontvangt dan ook salaris van Interchange en niet van het ziekenhuis. Detacheren is ter vervanging van je huidige baan.

   

  Uitzenden

  Het uitzenden is vaak naast je huidige baan, op 0-uren basis. Wanneer je dagen beschikbaar bent en kunt/wilt werken, zoeken wij een match met een ziekenhuis. Zo kun je eens een kijkje nemen in een andere keuken. Ook voor het uitzenden ontvang je een overeenkomst van ons en ontvang je salaris van Interchange.

 • Bij wie ben ik in dienst?

  Als detacheerder heb je een contract bij Interchange en ga je voor minimaal 3 maanden werken in een ziekenhuis of kliniek.

 • Heb ik een vast aanspreekpunt?

  Marco Xenakis, Maik Koster en Danny Kanselaar zijn de personen die zich vooral bezig houden met de detacheeropdrachten en contacten. Marco, Maik óf Danny is jouw vaste contactpersoon. Voor vragen of onduidelijkheden kun je altijd contact opnemen met een van de heren door te bellen of even een WhatsApp bericht te sturen op onderstaande nummers:

   

  Danny Kanselaar:    +31 6 41 10 62 21

  Maik Koster:            +31 6 15 27 60 57

  Marco Xenakis:       +31 6 10 66 00 37

 • Ontvang ik reiskosten?

  Jazeker, je ontvangt € 0,19 (netto) per kilometer woon-werkverkeer

 • Hoe gaat het in zijn werk als ik (uiteindelijk) een vaste baan wil?

  Wil je na het detacheren een vaste baan? Dan kunnen wij dit ook voor je waarmaken! Jij laat je wensen over ziekenhuizen/klinieken aan ons weten, en wij gaan op zoek naar de geschikte plaats. Dit kan ook in hetzelfde ziekenhuis zijn waar je via Interchange gewerkt hebt op detacheerbasis. Daarnaast krijg je een overstappremie van 2.500 euro naar rato als bedankje dat je weer voor Interchange hebt gekozen. De overstappremie ontvang je na je proefperiode.

 • Bouw ik pensioen op met detacheren?

  Je bouwt inderdaad pensioen op tijdens het detacheren. Dit bouw je vanaf je eerste werkdag al op. Voor meer informatie over je pensioen zie www.stippensioen.nl

Heb je nog vragen? Maik Koster staat voor je klaar


Maik Koster

Telefoon: 010 436 63 01
WhatsApp: 06 15 27 60 57